Меню

Търсене на полети до Ниш

Покажи филтри

Ниш

 • Обща информация

  Официален език: Сръбски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Динар (RSD)

 • Казанджийско сокаче

  Някогашният занаятчийски квартал на Ниш се е наричал Казанджийско сокаче, защото именно казанджийството е било най-развито. За съжаление, последните дюкяни са окончателно затворени през 90-те години на миналия век. Днес улицата е запазила автентичния си вид, но е известна като районът с най-много и най-добри заведения в града.     

 • Заведения в Ниш

  Градът е популярен със своята вкусна храна и големи порции на достъпни цени. Ресторантите предлагат традиционните ущипци, плескавици, вешавици и други подчертано невегански специалитети. Не пропускайте да пробвате местното пиво, а кафето с локум или парче сладка баклава са идеални допълнение на един лежерен следобед.

 • Концлагерът на Ниш

  В нишкия квартал „Червен кръст“ се намира един от най-добре запазените концентрационни лагери в Европа. Използван е от нацистите през периода 1941-1945 г., а днес е обособен като музей.

Забележителности на Ниш

На по-малко от 200 км от София, Ниш е идеалната уикенд дестинация или спирка по пътя към някоя централноевропейска столица. Непретенциозен и гостоприемен, сръбският град лесно ще ви накара да се чувствате като у дома си. Както при повечето градове, така и при Ниш наличието на река е изиграло важна роля за неговото развитие. Поречието на река Нишава в централен Ниш е една от най-хубавите и посещавани зони на града, особено през лятото заедно със заведенията наоколо.

Нишката крепост е най-важната забележителност на града, любимо място за разходки и почивка. Тя е съществувала още по римско време, но съвременният ѝ завършен и хубав вид, е всъщност резултат от реставрация от 18-ти век. използвана е от османците, заради което се нарича още Турската крепост. Представлява обширен комплекс, включващ храм, турска баня, затвор, останки от антични алеи. Днес са отворени магазинчета за сувенири, кафенета и обособена сцена, където се провеждат джаз и рок фестивалите на града.

Челе кула или Кулата от черепите е колкото впечатляваща, толкова и стряскаща местна забележителност. Тя е изградена от черепите на повече от 1000 въстаници, дали живота си при Първото сръбско въстание срещу управлението на Османската империя. Близо до нея се намира и Медианата, която е била лятна резиденция на римския император Константин Велики. Добре запазените останки разказват за живота, който се е водил в резиденцията.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Ниш на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Ниш, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Ниш, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Ниш?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Ниш, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Ниш

Популярни авиокомпании, опериращи до Ниш

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Ниш

Виж хотели в Ниш