Меню

Търсене на полети до Илиеус

Покажи филтри

Илиеус

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Кратък полет

  Добра новина за тези, които се притесняват, че ще изгубят много време в пътуване е, че вътрешният полет до най-близкото международно летище в Салвадор трае само 50 трае само 50 минути.

 • Червено, жълто и зелено

  Цветовете на градския флаг са челвено, жълто и зелено, присъстващи също и на португалското знаме. Символиката разкрива факта, че прадедите на сегашните жители са дошли именно от Португалия по тези земи през 16-ти век.

 • Принцесата

  Тайните прякори на града са Принцесата на Юга и Земята на шоколада. Илеус е първият производител на какаови зърна по тези земи и не е изневерил на традицията и до днес.

Забележителности на Илиеус

Илиеус се намира в щата Баия, на атлантическото бразилско крайбрежие. Градът е известен туристически център и един от важните износители да какаови зърна. Най-добрият начин да стигнете до там е с вътрешен полет от някой от бразилските мегаполиси.

Икономиката на града почти изцяло зависи от туризма, заради плажовете, които привличат любителите на тъмния загар и солените дни. Архитектурата в повечето квартали е свидетелство за добре запазеното португалско наследство. Местните плажове са всичко, което бихте си представили, споменавайки думата рай - кокосови палми, чисти и гладки пясъчни плажове, спокойна вода. Сред тях са Do Norte и Sao Miguel.

Най-близкото летище носи името на града и се намира само на 3 км от центъра. От там можете да се придвижите до големите бразилски градове, а най-близкото интернационално летище е Салвадор. Всеки ден има директни полети между тези два града, а допълнителен начин да се придвижвате е с ферибот от важното пристанище – Porto de Malhado.

Докато сте там, не пропускайте да посетите какаова ферма. Ще научите абсолютно всичко за отглеждането на това растение и как се произвежда шоколад, благодарение на него. Разходете се по търговската улица Calcadao Jorge Amado, както и по най-дългата в града, стигаща до катедралата Avenida Soares Lopes.

След цял ден разглеждане на забележителности, определено ще ви се прииска да похапнете в някой хубав ресторант. Пътешествениците препоръчват например Bataclan на ул. Dois de Julho 77 или Cabana da Empada на Rodovia Ilheus-Itacare, където ще опитате местна кухня. Ако след това имате място в стомаха за сладолед, отидете в Sorveteria Ponto Chic на площад Dom Eduardo.

Полезна информация за летищата в Илиеус

Популярни авиокомпании, опериращи до Илиеус

Полетно разписание: Илиеус

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Илиеус

Виж хотели в Илиеус