Меню

Търсене на полети до Илиеус

Покажи филтри

Илиеус

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Кратък полет

  Добра новина за тези, които се притесняват, че ще изгубят много време в пътуване е, че вътрешният полет до най-близкото международно летище в Салвадор трае само 50 трае само 50 минути.

 • Червено, жълто и зелено

  Цветовете на градския флаг са челвено, жълто и зелено, присъстващи също и на португалското знаме. Символиката разкрива факта, че прадедите на сегашните жители са дошли именно от Португалия по тези земи през 16-ти век.

 • Принцесата

  Тайните прякори на града са Принцесата на Юга и Земята на шоколада. Илеус е първият производител на какаови зърна по тези земи и не е изневерил на традицията и до днес.

Забележителности на Илиеус

Илиеус се намира в щата Баия, на атлантическото бразилско крайбрежие. Градът е известен туристически център и един от важните износители да какаови зърна. Най-добрият начин да стигнете до там е с вътрешен полет от някой от бразилските мегаполиси.

Икономиката на града почти изцяло зависи от туризма, заради плажовете, които привличат любителите на тъмния загар и солените дни. Архитектурата в повечето квартали е свидетелство за добре запазеното португалско наследство. Местните плажове са всичко, което бихте си представили, споменавайки думата рай - кокосови палми, чисти и гладки пясъчни плажове, спокойна вода. Сред тях са Do Norte и Sao Miguel.

Най-близкото летище носи името на града и се намира само на 3 км от центъра. От там можете да се придвижите до големите бразилски градове, а най-близкото интернационално летище е Салвадор. Всеки ден има директни полети между тези два града, а допълнителен начин да се придвижвате е с ферибот от важното пристанище – Porto de Malhado.

Докато сте там, не пропускайте да посетите какаова ферма. Ще научите абсолютно всичко за отглеждането на това растение и как се произвежда шоколад, благодарение на него. Разходете се по търговската улица Calcadao Jorge Amado, както и по най-дългата в града, стигаща до катедралата Avenida Soares Lopes.

След цял ден разглеждане на забележителности, определено ще ви се прииска да похапнете в някой хубав ресторант. Пътешествениците препоръчват например Bataclan на ул. Dois de Julho 77 или Cabana da Empada на Rodovia Ilheus-Itacare, където ще опитате местна кухня. Ако след това имате място в стомаха за сладолед, отидете в Sorveteria Ponto Chic на площад Dom Eduardo.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Илиеус на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Илиеус, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Илиеус, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Илиеус?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Илиеус, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Илиеус

Популярни авиокомпании, опериращи до Илиеус

Полетно разписание: Илиеус

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Илиеус

Виж хотели в Илиеус