Меню

Търсене на полети до Жоао Песоа

Покажи филтри

Жоао Песоа

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Порта към слънцето

  Градът се намира на полуостров, заемащ най-източната част на Южна Америка. Поради това си местоположение, се нарича Портата към слънцето, тъй като слънчевите лъчи огряват мястото най-рано от целия континент.

 • Велотур

  Вместо градски транспорт или пешеходна разходка в Жоао Песоа можете да изберете велосипед. В центъра на града има няколко места за колела под наем.

 • Домът на костенурките

  Градските плажове са предпочитани от костенурките за създаване на гнезда и снасяне. Ако случайно станете свидетел на излюпването на малките им или просто забележите яйца в пясъкa, в никакъв случай не ги пипайте или местете, а просто им се наслаждавайте. В противен случай може да застрашите живота и развитието на цялата популация.

Забележителности на Жоао Песоа

Жоао Песоа е столица и икономически център на бразилския щат Параиба, разположена на североизточния бряг. Градът разполага с всичко, което можете да очаквате - малка старинна част, фантастични плажове и дори собствен остров.

Това е една от най-старите щатски столици, основана още през 1585 г. Смята се и за един от най-зелените градове, благодарение на огромната си градина в центъра - Jardim Botanico Benjamim Maranhao. Градът също така е определян като едно от най-добрите места за балансиран живот в страната.

Веднага ще усетите спокойната атмосфера на града, както и ще забележите неговата чистота. Прекарайте един ден на някой от плажовете, отличаващи се с бял пясък и небесна синя вода. Но кой плаж да изберете? Сред многото от тях си заслужават Tambau, разположен в квартала Кабо Бранко, носещ името на улицата, до която се намира, или плажа Беса, простиращ се по протежението на ул. "Артър Монтейро де Паива" и "Ав. Господин Аргемиро де Фигейредо".

Задължително пробвайте нощния живот на Бразилия. Местните барове предлагат богат избор от бири, мезета и чудесна атмосфера. Ако сте изгладнели и търсите по-елегантен ресторант, посетете Nau Frutos do Mar на ул. Lupercio Branco №130, чиито специалитети включват морски деликатеси и традиционна бразилска кухня. Ако търсите комбинация между бърза, но вкусна храна, отправете се към Empadinhas Barnabe на ул. Juvenal Mario da Silva №670, където ще опитате типичните за региона закуски.

Полезна информация за летищата в Жоао Песоа

Популярни авиокомпании, опериращи до Жоао Песоа

Полетно разписание: Жоао Песоа

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Жоао Песоа

Виж хотели в Жоао Песоа