Меню

Търсене на полети до Кишинев

Покажи филтри

Кишинев

 • Обща информация

  Официален език: Румънски, молдовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (MDL)

 • Местни специалитети

  Молдовската кухня е наследила разнообразни кулинарни традиции. Някои от типичните ястия за региона са: желирано пиле, мамалига (каша от царевично брашно) и царевична торта. Страната е известна винена дестинация. Няколко местни изби организират специални турове с дегустации на различни видове вина. Ниските цени в заведенията спрямо европейския стандарт правят страната привлекателна дестинация.

 • Празници

  Кишинев има своя специален ден и това е празникът на столицата на 14 октомври, който всяка година се отбелязва с различни мероприятия. Молдова има национална версия на Св. Валентин. Драгобеде или Денят на любовта се чества на 24 февруари. Според вярванията, след тази дата птичките започват да създават поколения и се дава началото на пролетния сезон.

 • Паркът Дендрариум

  Най-известният парк в Кишинев е създаден като ботаническа градина с цел да се събират и отглеждат растения от цял свят от молдовската академия на науките. В последствие откритите подводни води са възпрепятствали идеята, но днес мястото остава любимо за разходка и отдих на малки и големи, а екип учени постоянно работи по поддръжката му. Сред всички 800 вида, които растат има и обособена екзотична зона.

Как да търсим, сравняваме и резервираме полети до Кишинев

Ако искате да летите до молдовската столица Кишинев, то лесно ще намерите самолетни билети с помощта на търсачката на eSky. Тя събира предложения от над 950 авиокомпании, като позволява комбинирането на няколко полета в една резервация и то на различни авиопревозвачи. По този начин можете да изберете най-удобния за вас начин за пътуване до Кишинев с оглед на полет, часове на излитане и кацане и др. 

Полети София Кишинев 
Между двата града можете да летите няколко пъти седмично с прекачване през различни летища, сред които това в Букурещ, Виена, Истанбул и др. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите от София до Кишинев, са: Aeroflot, LOT, Lufthansa, Turkish Airlines, Tarom и др. 

Сами ще видите, че системата подрежда автоматично полетите по цена, като позволява да ги сортирате и по най-кратък или препоръчан. По този начин можете лесно и бързо да намерите най-удобния за вас полет София Кишинев.

По време на резервационния процес имате възможност да добавите и различни допълнителни услуги като например туристическа застраховка, избор на място в самолета, допълнителен багаж и т.н.  

Кога цената на самолетните билети до Кишинев е най-изгодна 
Обикновено полетите до Кишинев са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 4-6 седмици преди датата на пътуването. С наближаването на датата най-често интересът се повишава, а това влияе и върху цената, която също може да се покачи. Лесен начин да следите кога има изгодни полети до Кишинев е като проверявате редовно сайта и мобилното приложение на eSky. 

Нюзлетърът също ще ви е от полза, тъй като с него ще имате достъп до разнообразни изгодни оферти за полети до различни дестинации и то директно през имейла си. Ценовото известие е друг удобен инструмент, с който ще получавате персонализирани оферти за самолетни билети до Кишинев и други предпочитани от вас дестинации. В момента, в който се появи оферта, отговаряща на зададените от вас критерии, ще я получите на пощата си с възможност за директна резервация. 

Хотелско настаняване в Кишинев 
След като резервирате самолетните си билети до Кишинев, е добре да се погрижите и за хотела. Отново можете да откриете изгодни оферти за нощувки в молдовския град в секция Хотели в eSky. Там ще откриете разнообразни възможности за настаняване, като например хостели, хотели, апартаменти, вили и др. 

Можете да подреждате резултатите по цена, наличие на отстъпка, отзиви от клиенти, разстояние от центъра на града и много други. Също така разполагате с опцията за филтриране по най-различни удобства, предлагани в хотела, по цена на нощувка, разположение до различни забележителности, тип изхранване и т.н. 

Летище Кишинев 
Столицата на Молдова се обслужва от летище Кишинев. То е разположено на около 13 км от града. От летището можете да се придвижите до различни части на града и до централната гара с градски транспорт, такси или кола под наем. Автомобил можете да резервирате на място на летището или предварително в сайта на eSky. Там имате възможност да избирате между най-различни марки коли и удобства към тях. 

Необходими документи за пътуване до Молдова 
За да бъдете допуснати на територията на страната, ще ви е необходим само валиден документ за самоличност. По закон гражданите на страни - членки на Европейския съюз могат да пребивават в Молдова без виза до 90 дни (в рамките на 6 месеца).

Освен документ за самоличност, за да бъдете допуснати на борда на самолета, ще ви трябва бордна карта. Тя се издава чрез процеса по регистрация за полета, който в зависимост от авиокомпанията може да бъде онлайн или стандартен - на летището. 

Подготовка за пътуването до Кишинев 
Освен за документите за пътуването си, е добре да се подготвите и с багажа. Като за начало проверете на колко и какъв багаж имате право спрямо тарифата самолетни билети. Също така проверете на колко чанти ръчен и регистриран имате, както и на какви размери и тегло трябва да отговарят. Ако прецените, че няма да ви е достатъчен, заявете допълнителен предварително, тъй като на летището е възможно цената да е по-висока. Имайте обаче предвид че не всички авиокомпании предлагат тази услуга предварително. 

Към съдържанието на ръчния и регистрирания багаж също има изисквания. Така например течностите в чантата, превозвана на борда, не бива да надвишават 1 л. и да са разпределени в опаковки до 100 мл. Острите и опасни предмети също не могат да бъдат пренасяни в багажа. В детайли с правилата за превоз на багаж при пътуването със самолет можете да се запознаете в специалната статия Забранени за превоз в самолета вещи. 

В случай че планирате закупуването на стоки и предмети за спомен за вас и близките ви, предвидете свободно място в чантите си или заявете допълнителен багаж за съответната полетна отсечка. 

Забележителности и събития в Кишинев 
Едно от ежегодните събития в Кишинев, които привличат много посетители от страната и чужбина, са Фестивалът на виното и Националния ден на виното в Молдова. Обичайно се провеждат в началото на месец октомври, затова ако посетите града по това време, със сигурност ще имате незабравимо преживяване. Градът е на картата с винени дестинация, затова, ако и вие сте почитатели на виното, то със сигурност ще си прекарате добре в Кишинев. 

Сред забележителности в Кишинев, които си струва да посетите, са: катедралата Рождество Христово, триумфалната арка, Националният музей на Молдова и др. Що се отнася до местната кухня, то тя е повлияна както от румънската, така и от руската. Затова сред традиционните ястия, ще забележите супа в хлебче, мамалига, сарми и разбира се - червено вино. Със сигурност няма да сгрешите, ако опитате някое или всички от изброените, докато сте в Молдова.  

Полезна информация за летищата в Кишинев

Популярни авиокомпании, опериращи до Кишинев

Полетно разписание: Кишинев

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кишинев

Виж хотели в Кишинев