Меню

Търсене на полети до Кишинев

Покажи филтри

Кишинев

 • Обща информация

  Официален език: Румънски, молдовски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (MDL)

 • Местни специалитети

  Молдовската кухня е наследила разнообразни кулинарни традиции. Някои от типичните ястия за региона са: желирано пиле, мамалига (каша от царевично брашно) и царевична торта. Страната е известна винена дестинация. Няколко местни изби организират специални турове с дегустации на различни видове вина. Ниските цени в заведенията спрямо европейския стандарт правят страната привлекателна дестинация.

 • Празници

  Кишинев има своя специален ден и това е празникът на столицата на 14 октомври, който всяка година се отбелязва с различни мероприятия. Молдова има национална версия на Св. Валентин. Драгобеде или Денят на любовта се чества на 24 февруари. Според вярванията, след тази дата птичките започват да създават поколения и се дава началото на пролетния сезон.

 • Паркът Дендрариум

  Най-известният парк в Кишинев е създаден като ботаническа градина с цел да се събират и отглеждат растения от цял свят от молдовската академия на науките. В последствие откритите подводни води са възпрепятствали идеята, но днес мястото остава любимо за разходка и отдих на малки и големи, а екип учени постоянно работи по поддръжката му. Сред всички 800 вида, които растат има и обособена екзотична зона.

Как да търсим, сравняваме и резервираме полети до Кишинев

Ако искате да летите до молдовската столица Кишинев, то лесно ще намерите самолетни билети с помощта на търсачката на eSky. Тя събира предложения от над 950 авиокомпании, като позволява комбинирането на няколко полета в една резервация и то на различни авиопревозвачи. По този начин можете да изберете най-удобния за вас начин за пътуване до Кишинев с оглед на полет, часове на излитане и кацане и др. 

Полети София Кишинев 
Между двата града можете да летите няколко пъти седмично с прекачване през различни летища, сред които това в Букурещ, Виена, Истанбул и др. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите от София до Кишинев, са: Aeroflot, LOT, Lufthansa, Turkish Airlines, Tarom и др. 

Сами ще видите, че системата подрежда автоматично полетите по цена, като позволява да ги сортирате и по най-кратък или препоръчан. По този начин можете лесно и бързо да намерите най-удобния за вас полет София Кишинев.

По време на резервационния процес имате възможност да добавите и различни допълнителни услуги като например туристическа застраховка, избор на място в самолета, допълнителен багаж и т.н.  

Кога цената на самолетните билети до Кишинев е най-изгодна 
Обикновено полетите до Кишинев са най-изгодни, ако бъдат резервирани около 4-6 седмици преди датата на пътуването. С наближаването на датата най-често интересът се повишава, а това влияе и върху цената, която също може да се покачи. Лесен начин да следите кога има изгодни полети до Кишинев е като проверявате редовно сайта и мобилното приложение на eSky. 

Нюзлетърът също ще ви е от полза, тъй като с него ще имате достъп до разнообразни изгодни оферти за полети до различни дестинации и то директно през имейла си. Ценовото известие е друг удобен инструмент, с който ще получавате персонализирани оферти за самолетни билети до Кишинев и други предпочитани от вас дестинации. В момента, в който се появи оферта, отговаряща на зададените от вас критерии, ще я получите на пощата си с възможност за директна резервация. 

Хотелско настаняване в Кишинев 
След като резервирате самолетните си билети до Кишинев, е добре да се погрижите и за хотела. Отново можете да откриете изгодни оферти за нощувки в молдовския град в секция Хотели в eSky. Там ще откриете разнообразни възможности за настаняване, като например хостели, хотели, апартаменти, вили и др. 

Можете да подреждате резултатите по цена, наличие на отстъпка, отзиви от клиенти, разстояние от центъра на града и много други. Също така разполагате с опцията за филтриране по най-различни удобства, предлагани в хотела, по цена на нощувка, разположение до различни забележителности, тип изхранване и т.н. 

Летище Кишинев 
Столицата на Молдова се обслужва от летище Кишинев. То е разположено на около 13 км от града. От летището можете да се придвижите до различни части на града и до централната гара с градски транспорт, такси или кола под наем. Автомобил можете да резервирате на място на летището или предварително в сайта на eSky. Там имате възможност да избирате между най-различни марки коли и удобства към тях. 

Необходими документи за пътуване до Молдова 
За да бъдете допуснати на територията на страната, ще ви е необходим само валиден документ за самоличност. По закон гражданите на страни - членки на Европейския съюз могат да пребивават в Молдова без виза до 90 дни (в рамките на 6 месеца).

Освен документ за самоличност, за да бъдете допуснати на борда на самолета, ще ви трябва бордна карта. Тя се издава чрез процеса по регистрация за полета, който в зависимост от авиокомпанията може да бъде онлайн или стандартен - на летището. 

Подготовка за пътуването до Кишинев 
Освен за документите за пътуването си, е добре да се подготвите и с багажа. Като за начало проверете на колко и какъв багаж имате право спрямо тарифата самолетни билети. Също така проверете на колко чанти ръчен и регистриран имате, както и на какви размери и тегло трябва да отговарят. Ако прецените, че няма да ви е достатъчен, заявете допълнителен предварително, тъй като на летището е възможно цената да е по-висока. Имайте обаче предвид че не всички авиокомпании предлагат тази услуга предварително. 

Към съдържанието на ръчния и регистрирания багаж също има изисквания. Така например течностите в чантата, превозвана на борда, не бива да надвишават 1 л. и да са разпределени в опаковки до 100 мл. Острите и опасни предмети също не могат да бъдат пренасяни в багажа. В детайли с правилата за превоз на багаж при пътуването със самолет можете да се запознаете в специалната статия Забранени за превоз в самолета вещи. 

В случай че планирате закупуването на стоки и предмети за спомен за вас и близките ви, предвидете свободно място в чантите си или заявете допълнителен багаж за съответната полетна отсечка. 

Забележителности и събития в Кишинев 
Едно от ежегодните събития в Кишинев, които привличат много посетители от страната и чужбина, са Фестивалът на виното и Националния ден на виното в Молдова. Обичайно се провеждат в началото на месец октомври, затова ако посетите града по това време, със сигурност ще имате незабравимо преживяване. Градът е на картата с винени дестинация, затова, ако и вие сте почитатели на виното, то със сигурност ще си прекарате добре в Кишинев. 

Сред забележителности в Кишинев, които си струва да посетите, са: катедралата Рождество Христово, триумфалната арка, Националният музей на Молдова и др. Що се отнася до местната кухня, то тя е повлияна както от румънската, така и от руската. Затова сред традиционните ястия, ще забележите супа в хлебче, мамалига, сарми и разбира се - червено вино. Със сигурност няма да сгрешите, ако опитате някое или всички от изброените, докато сте в Молдова.  

✔️ Има ли специални оферти за полети до Кишинев на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Кишинев, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Кишинев, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Кишинев?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Кишинев, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Кишинев

Популярни авиокомпании, опериращи до Кишинев

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Кишинев

Виж хотели в Кишинев