Меню

Търсене на полети до Киркенес

Покажи филтри

Киркенес

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Транспорт

  Летището на Киркенес се намира на 15 мин. от центъра на града и го свързва със столицата Осло и други норвежки градове. Автобусни линии осъществяват връзка между Киркенес и руския град Мурманск, както и с финландския град Оулу. Така за кратко може да се похвалите, че сте посетили три държави.

 • Настаняване

  Киркенес може да предложи повече от стандартните хотели, на които сме свикнали. Снежният хотел, в който термометрите показват винаги -4 градуса, са като луксозни иглута, в които изненадващо няма да почувствате студа по очаквания начин. Той работи само през периода 20-ти декември – 20-ти април.

 • Храна

  Местните ресторанти предлагат норвежка и интернационална кухня. Освен очакваните рибни деликатеси и агнешкото, което е също популярно, сиренето бруност е запазена марка на норвежката кулинария. То дори е обявявано за най-доброто в света. Предлага се карамелизирано и поднесено върху домашен хляб.

Забележителности на Киркенес

Киркенес или Хиркенес може да звучи като екзотичен тропически остров, но всъщност е норвежки град, разположен във фиорд на Баренцово море. Сафари приключенията са може би най-известната атракция на Киркенес. В зависимост от сезона, може да се повозите с екстремни снегомобили или да направите добър улов на кралски раци.

За хората, които предпочитат забележителностите и историята пред адреналина, има Музей на граничния живот, който разказва за културата на живеещите на кръстопът между Норвегия, Финландия и Русия с акцент върху Втората Световна война.

Норвегия винаги е била известна с красивата си и зареждаща природа, което се потвърждава от Природният резерват Пасвик, добре представящ нейните флора и фауна.

Treriksroysa е паметник, който обозначава мястото, където се срещат границите на трите държави – Норвегия, Финландия и Руската федерация. Намира се в езерото Goldajarvi и е наричан най-малкият остров в света, разделен от граница на три държави.

Бомбоубежището на Киркенес пази живи спомените от Втората Световна война, когато там не са се провеждали просто туристически турове, а мястото е било последната надежда на жителите при бомбена атака. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Киркенес на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Киркенес, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Киркенес, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Киркенес?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Киркенес, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Киркенес

Популярни авиокомпании, опериращи до Киркенес

Полетно разписание: Киркенес

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Киркенес

Виж хотели в Киркенес