Меню

Търсене на полети до Киркенес

Покажи филтри

Киркенес

 • Обща информация

  Официален език: Норвежки
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (NOK)

 • Транспорт

  Летището на Киркенес се намира на 15 мин. от центъра на града и го свързва със столицата Осло и други норвежки градове. Автобусни линии осъществяват връзка между Киркенес и руския град Мурманск, както и с финландския град Оулу. Така за кратко може да се похвалите, че сте посетили три държави.

 • Настаняване

  Киркенес може да предложи повече от стандартните хотели, на които сме свикнали. Снежният хотел, в който термометрите показват винаги -4 градуса, са като луксозни иглута, в които изненадващо няма да почувствате студа по очаквания начин. Той работи само през периода 20-ти декември – 20-ти април.

 • Храна

  Местните ресторанти предлагат норвежка и интернационална кухня. Освен очакваните рибни деликатеси и агнешкото, което е също популярно, сиренето бруност е запазена марка на норвежката кулинария. То дори е обявявано за най-доброто в света. Предлага се карамелизирано и поднесено върху домашен хляб.

Забележителности на Киркенес

Киркенес или Хиркенес може да звучи като екзотичен тропически остров, но всъщност е норвежки град, разположен във фиорд на Баренцово море. Сафари приключенията са може би най-известната атракция на Киркенес. В зависимост от сезона, може да се повозите с екстремни снегомобили или да направите добър улов на кралски раци.

За хората, които предпочитат забележителностите и историята пред адреналина, има Музей на граничния живот, който разказва за културата на живеещите на кръстопът между Норвегия, Финландия и Русия с акцент върху Втората Световна война.

Норвегия винаги е била известна с красивата си и зареждаща природа, което се потвърждава от Природният резерват Пасвик, добре представящ нейните флора и фауна.

Treriksroysa е паметник, който обозначава мястото, където се срещат границите на трите държави – Норвегия, Финландия и Руската федерация. Намира се в езерото Goldajarvi и е наричан най-малкият остров в света, разделен от граница на три държави.

Бомбоубежището на Киркенес пази живи спомените от Втората Световна война, когато там не са се провеждали просто туристически турове, а мястото е било последната надежда на жителите при бомбена атака. 

Полезна информация за летищата в Киркенес

Популярни авиокомпании, опериращи до Киркенес

Полетно разписание: Киркенес

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Киркенес

Виж хотели в Киркенес