Меню

Търсене на полети до Лийдс

Покажи филтри

Лийдс

 • Обща информация

  Официален език: Английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Паунд (GBP)

 • Не се обърквайте

  В Обединеното кралство има два града с името Лийдс – в графствата Йоркшир и Кент. Вторият е известен със замъка Лийдс, затова не го търсете в Северна Англия.

 • Бакшиши

  Бакшишите обикновено са очаквани в ресторантите, но не и в пъбовете. Нормално е да оставите между 10 и 15% от сметката.

 • Излезте от града

  Недалеч от Лийдс ще намерите къщата Harewood от 18-ти век. Това е eдна от най-посещаваните забележителности в Йоркшир. Всеки уикенд там се провеждат различни събития.

Забележителности на Лийдс

Лийдс е най-големият град в графство Западен Йоркшир и вторият по големина метрополис в Обединеното кралство по население. Той достига разцвета си през викторианската епоха, благодарение на развитието на текстилната индустрия. В Армли - район на запад от Лийдс, има музей на индустриалното наследство, наречен "Армли Милс". Ако продължите още на запад покрай реката, ще видите останки от разрушения Цистерциански манастир от 12-ти век, абатството Киркстол и музеят Аби Хаус - най-популярната туристическа атракция наоколо.

Ако тръгнете на изток, ще стигнете до бившето вътрешно пристанище и Музеят на кралските оръжия. Величествената многоетажна сграда е дом на британската национална колекция от оръжия и брони. В центъра на града, най-интересното място е Градският площад с голям брой паметници, като"Черният принц".

Щом си падате по магазините, Лийдс е точното място. Там е най-големият търговски център в тази част на Англия, но предлага много повече. В центъра на града ще се насладите на пазаруване сред уникална обстановка на исторически сгради, площади и тесни улици.

След дълъг и изморителен ден, включващ продължителни разходки, отдъхнете в някой традиционен английски пъб. Това е идеалното място за халба бира и интересните истории на местните жители. В допълнение към това, поръчайте си типичните риба и картофки, които англичаните редовно хапват. Йоркширкският пудинг е традиционно ястие, подходящо за неделен обяд със семейството или компанията. Представлява печено месо с картофи и допълнителна гарнитура. Лийсдс предлага добри заведения за хранене на всеки ъгъл. Може да започнете от ресторант „Белият лебед “ на улица Swan или The Hourglass на улица Briggate - и двата са в сърцето на града.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Лийдс на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Лийдс, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Лийдс, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Лийдс?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Лийдс, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Лийдс

Популярни авиокомпании, опериращи до Лийдс

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Лийдс

Виж хотели в Лийдс