Меню

Търсене на полети до Luleå

Покажи филтри

Luleå

 • Обща информация

  Официален език: Шведски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Крона (SEK)

 • Запознайте се с хората Сами

  Северната Швеция е обитавана от хора, които владеят изкуството да оцелеят в трудни, зимни условия. Можете да наблюдавате живота им отблизо, докато пътувате с елени.

 • Научете се да шофирате

  Не, нямаме предвид каране по заснежени пътища, а по замръзнало езеро. Учебните часове се провеждат през уикендите и струват около 6 хил. шведски крони.

 • Къде да хапнем?

  За вечеря отидете до улица Storgatan, където изобилства от заведения за хранене с вкусна местна храна. Популярни са също японските и тайландски ястия.

Забележителности на Люлео

Люлео се намира в северната част на Швеция и е столицата на региона Norrbotten. През 1621 г. получава статут на град, благодарение на което днес можем да се възхищаваме на шведската архитектура на няколко века. Най-големият си разцвет градът е преживява в края на 19 век, когато са построени железниците.

През първите си 28 години, градският център се намира на 9 км на северозапад, където днес е община Gammelstad. През 1649 г. жителите му решават да се преместят по-близо до морето, тъй като нивото му е понижено, а морската търговия и риболовът изисквали по-големи дълбочини.

В района на Gammelstad и до днес e запазено Gammelstads kyrkstad или нещо като църковно село. Този тип сгради е често срещан в цяла Северна Скандинавия. Но по какво се различава от другите села? Църквата от 15 век е заобиколена от 424 дървени къщи, които не се обитават постоянно. Те служат само по време на неделите и празниците като подслон за вярващите, които идват на поклонение от далечните села. Тъй като условията в тази част на Скандинавия никога не са били леки, нощното пътуване е изключено като вариант. Затова поклониците остават за една нощ в селото. През 1996 г. то е включено в Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Ако посетите Люлео през началото на февруари, разгледайте Селския панаир в Jokkmokk. В първата събота и неделя на февруари близо 30 хиляди саами пристигат в това северно шведско село, за да продадат или купят ръчно изработени неща, да обсъдят северни елени и далечни зимни екскурзии. На пазара можете да опитате местни специалитете, да видите изложби на изкуство и фотография или дори да се забавлявате до зори под звуците на фолклорната музика. От Люлео до Jokkmokk можете да стигнете с автобус 44. Тъй като това е много популярен период, не забравяйте да резервирате настаняването си предварително.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Luleå на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Luleå, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Luleå, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Luleå?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Luleå, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Luleå

Популярни авиокомпании, опериращи до Luleå

Полетно разписание: Luleå

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Luleå

Виж хотели в Luleå