Меню

Търсене на полети до Мексико Сити

Покажи филтри

Мексико Сити

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-5 (лято), UTC-6 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • Теотиуакан

  На североизток от Мексико сити се издигат архитектурните паметници на ацтеките – Пирамидата на слънцето, Пирамидата на луната и Променадата на мъртвите. Те са защитени от ЮНЕСКО.

 • Мексиканска Венеция

  Чинамите или плаващите градини на Мексико са се образували в плитки езера, заобиколени от плетове. Тези градини са разделени от канали, по които преминават ярко боядисани лодки. В тях се сервират храна, напитки и дори свирят мариачи.

 • Мравки за вечеря

  В най-модерните гурме ресторанти се предлагат ястия, приготвени с различни видове насекоми – пчели, пеперуди, бръмбари, червеи и други. Сред най-скъпите деликатеси са яйцата от мравки, които са доста трудни за събиране и деликатни за приготвяне.

Забележителности на Мексико

Столицата на Мексико, също Мексико, е един от най-големите и бързо разрастващи се градове в света. Това предопределя нейните проблеми с трафика и замърсяването. Градът е бил столица на ацтеките до 16 век, като до тогава е носел името Теночтитлан. Мексико също така се гордее да бъде един от градовете с най-голям брой музеи.

Националният антропологичен музей разказва историята на древните племена маи, ацтеки, олмеки и всичко, свързано с предколумбовия период. Там се намира и известния календар на ацтеките. Дворецът на изящните изкуства е забележителна сграда от бял мрамор в стил арт нуво, която съхранява произведения на класически и съвременни творци. В търговската част на града е „кацнал“ Ангелът на независимостта, по повод 100-годишнината от войната за независимост на Мексико. Паметникът представлява колона, на чиито връх е гръцката богиня на победата.

Мексиканската история в картини е нарисувана от художника Диего Ривера, чиито стенописи красят Националния дворец. Той се намира до Площада на конституцията – Сокало. Той често се превръща в сцена на важни събития, концерти и представления, а през зимата се превръща в голяма ледена пързалка. Също до Площада на конституцията е разположена най-старата катедрала в Северна и Южна Америка. Тя обединява 16 параклиса, като всеки от тях носи името на различен светец.

Кайоакан е квартал в южната част на Мексико сити, където местните обичат да прекарват почивните си дни. Музеи, магазини, молове и улични артисти допринасят за доброто настроение на всеки вкус. Пласа Гарибалди е най-традиционно мексиканско кътче от това е огромния град. Там се намира Музеят на текилата, групи мариачи се надпреварват да правят серенади на желаещите.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Мексико Сити на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Мексико Сити, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Мексико Сити, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Мексико Сити?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Мексико Сити, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Мексико Сити

Популярни авиокомпании, опериращи до Мексико Сити

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Мексико Сити

Виж хотели в Мексико Сити