Меню

Търсене на полети до Митилена

Покажи филтри

Митилена

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Църквата „Св. Терапон“

  Този православен храм определено доминира небесния пейзаж на Митилини със своя величествен купол, който се извисява над всичко. Църквата е интересна, защото съчетава няколко стила – византийски, готически, бароков.

 • Византийският музей

  Точно срещу „Св. Терапон“ се намира Византийският музей с впечатляваща колекция, представяща експонати от периода 13-19-ти век.

 • Узо

  Лесбос се счита за един от главните центрове за производство на узо в Гърция, защото там се отглежда анасонът, който е основна суровина за неговото производство. Пиенето на тази напитка е същински ритуал не само на острова, но и в цялата страна, затова би било срамота да не посетите местна дестилация и да видите с очите си как се произвежда и бутилира националната напитка.

Забележителности на Митилена

Митилини е столицата на гръцкия остров Лесбос, разположена на седем хълма, като най-големите ѝ забележителности са замъкът Гатилузи и църквата „Св. Терапон“. Градът е първото нещо, което ще забележите, приближавайки бреговете на острова с лодка или корабче. Градът е винаги много оживен от ранните сутрешни до късните вечерни часове. Има много кафенета, барове, ресторанти и магазини, които ще направят престоя ви интересен и приятен, докато се потапяте в местния начин на живот.

Замъкът е сред най-големите в Средиземноморието и е разположен на върха на хълм в северната част на града. Вероятно е издигнат през византийския период върху древен акропол и е реновиран от Феанческо I Гатилузио  - владетел на острова, произхождащ от Генуа. Днес посетителите могат да разгледат цистерната за вода, турските бани, криптите и кулата на кралицата. Гледката от замъка към града е великолепна. През летния сезон там се провеждат различни културни събития.

Новият археологичен музей на града се помещава в две сгради, намиращи се много близо една до друга в центъра на града. Съхраняват се предимно експонати от древноримския и древногръцкия период – мозайки и фрески от имения на знатни граждани, различни скулптури и други.

Улица „Ерму“ е главната търговска улица в столицата на Лесбос, по която трябва да се разходите, за да си купите за спомен сувенири и продукти местно производство. Разхождайки се по нея, няма как да пропуснете Yeni Tzami или Новата джамия, наричана официално Валиде Султан джамия, която е построена от турския султан през 1665 г. Но истинският шедьовър в края на улицата е църквата „Св. Терапон“.

Полезна информация за летищата в Митилена

Популярни авиокомпании, опериращи до Митилена

Полетно разписание: Митилена

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Митилена

Виж хотели в Митилена