Меню

Търсене на полети до Москва

Покажи филтри

Москва

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Московската Шанз Елизе

  Арбат е най-известната пешеходна улица в Москва. Тя се намира в сърцето на града и е създадена през 16 в. Историята ѝ се свързва с имената на известни личности от света на литературата и изкуствата, сред които: Пушкин, Гогол, Чехов, Толстой и др. В миналото на нея са работели придворните занаятчии, затова пресечките ѝ носят имената „Улица на бижутерите“, „Улица на дърводелците“ и др.

 • Символът на града

  Храмът Василий Блажени определено е най-разпознаваемата сграда в руската столица. Поводът за построяването ѝ е превземането на Казан от Цар Иван Грозни. Тя е изградена през 1560 г върху гроба на Св. Василий. Първоначално катедралата е бяла и със златни куполи, но в течение на времето придобива настоящия си облик. За нейното посещение се заплаща входна такса от всички лица над 18 г., но за многодетните семейства има безплатен пропуск.

 • На обяд в ГУМ

  Централният универсален магазин наподобява МОЛ, но освен магазини предлага и зелени площи. На третия етаж е разположен ресторант, наречен „Столовая 57“, където се предлагат ястия на прилични за Москва цени.

Важна информация, когато търсите полети до Москва

Полети до Москва

Полети до Москва има от всички български летища, изпълняващи граждански полети – София, Варна, Бургас и Пловдив. Ежедневни полети има от летище София до летище Шереметиево в Москва. Полетите от останалите аерогари са до летище Домодедово, няколко пъти в седмицата Авиокомпаниите, които свързват българските градове с Москва са Aeroflot, Bulgaria Air, S7 Airlines. Възможни са и комбинации с други авиокомпании. През летния сезон има допълнителни чартърни полети от летища Варна и Бургас.

За актуални и изгодни оферти за полети до Москва може да използвате търсачките за полети като eSky. Тя събира на едно място предложения от над 860 авиокомпании, като позволява комбинирането на различни полети в една резервация. Така можете да пътувате по най-разнообразни маршрути изгодно и удобно.

Колко летища има в Москва?

В Москва има три летища, които обслужват пътници: Шереметиево, Домодедово и Вуково. Шереметиево е второто по големина, но обслужва най-голям брой международни полети, включително и тези от София. Домодедово е най-голямата аерогара на руската столица, като там кацат и полетите от Варна, Бургас и Пловдив. Вуково е най-старото летище на московския мегаполис, а към момента и най-малкото.

Тъй като опциите за пътуване до Москва са доста разнообразни, особено през лятото, когато допълнителните и чартърни полети се включват в графика на аерогарите, е добре да прегледате повече варианти, за да изберете най-изгодните самолетни билети до Москва.

Руската столица винаги е била дестинация, която целогодишно се обслужва от редовни и директни полети. Времетраенето на полета до Москва е почти еднакво и от четирите летища – София, Варна, Бургас и Пловдив, но разстоянието между Домодедово и Москва е по-голямо от това с Шереметиево.

Полети от София до Летище Шереметиево

Средно всички полети от София до летище Шереметиево продължават по-малко от три часа и половина. Ако търсите евтини полети от София до Москва, трябва да резервирате самолетните си билети приблизително 57 дни преди желаната дата на излитане.

Летище Шереметиево се намира на 29 км северозападно от Москва и служи за база на руските национални авиолинии Aeroflot. Между сградите на двата основни терминала в последствие се построяват още няколко и се оформят следните терминали: Т А – за бизнес авиация; Т В и построеният към него С – за вътрешни полети; Т D – за полети на руската Aeroflot; Т F и Е – обслужват международни полети; карго терминал – за стоки.

Като едно от най-важните летища в Русия, Шереметиево предлага широк набор от търговски обекти и разнообразни услуги на своите пътници. Освен безмитни магазини, ще намерите барове, кафенета, ресторанти, магазини за хранителни продукти и напитки, за алкохол и цигари, за дрехи, аксесоари и бижута, сувенири, детски играчки, парфюмерия и козметика, банкомати, чейндж бюра, клонове на банки, медицински центрове и др. Сред допълнителните услуги са салон за красота, душ кабини, които могат да се ползват срещу заплащане, СПА зона и дори историческия музей на летището, намиращ се на Международния терминал F.

От летище Шереметиево до Москва

За да се придвижите от летище Шереметиево до Москва или в обратната посока, можете да избирате между няколко опции. Една от тях е Аероекспрес или метрото, което се движи от станция Окружная в Москва до станция Белорусский терминал на всеки 30 мин. Пътуването отнема около 20 минути, а билети може да закупите от специално предназначените автомати, намиращи се в близост и до две станции, както и онлайн.

Пет автобусни линии пътуват от летище Шереметиево до няколко транспортни точки в Москва или по-малки градове-предградия. Проверете внимателно кой автобус ви е необходим. Можете също така да използвате услугата кола под наем, такси и някоя от шестте платформи за споделено пътуване с автомобил.

Тъй като летището и разстоянието между отделните терминали е голямо, имайте предвид, че може да се наложи да ползвате някое от бусчетата за трансфер между терминалите.

Полети от Варна до летище Домодедово

Редовни полети от Варна до летище Домодедово се обслужват целогодишно. Същото важи и за директните полети от летище Бургас и летище Пловдив. И от трите дестинации полетите траят близо три часа и половина. С увеличаването на трафика по Черноморието през летния сезон, графикът на полетите също става по-натоварен, заради допълнителните чартърни полети от летище Бургас и летище Варна, които се изпълняват.

Летище Домодедово се намира на 42 км югоизточно от Москва. То е официално седалище на четири руски авиокомпании. Двата терминала на аерогарата са съединени в една сграда, която обслужва всички пътници. Това е летището с най-голяма натовареност в Русия. Разполага с безмитни магазини, кафенета, барове, ресторанти, заведения за бързо хранене, аптека, книжарници, магазини за дрехи, аксесоари, бижута, парфюмерия, козметика, сувенири, подаръци, цветя и мобилни услуги.

От летище Домодедово до Москва

От летище Домодедово до Москва може да се придвижите с автобус, метро, влак, кола под наем и такси. Всеки вид превозно средство отнема различно време за придвижване.

Спирката на автобусите за Москва се намира точно пред Изход 3 на пътническия терминал на Домодедово. Това е начална и крайна точка на шест автобусни линии, като само една пътува директно до Москва. Останалите са до малки населени места в близост до столицата, като Домодедово и Ново Домодедово например, затова обърнете внимание, когато си купувате билети. Времето, което ви е необходимо да стигнете до руската столица с автобуса е между 30 и 40 минути, в зависимост от трафика. Между 06:00 и 24:00 има автобуси на доста чести интервали, а през нощта са по-рядко.

Метростанция „Павелецкая“ се намира точно до автобусната спирка. Билети за аероекспреса може да закупите от автоматите в сградата на терминала, от будката пред входа за метрото, както и онлайн. Има специална градска ЖП линия обслужваща летището, като пътуването с влака отнема малко повече от час.

Ако предпочитете да се придвижвате с кола под наем в Москва, трябва да знаете, че летище Домодедово е свързано с Москва посредством автомагистрала А-105. Автомобил може да резервирате предварително през сайта на eSky.

За да използвате таксиметрови услуги, най-добре се обърнете за заявка към специално определените за това бюра, намиращи се в терминала. Лицензираните шофьори нямат право самостоятелно да приемат поръчки.    

Международно летище Внуково обслужва най-много частни полети в Европа. Голяма част от трафика му отговаря за вътрешни полети. То се намира на 12 км югозападно от Москва. Част от авиокомпаниите, които летят до там са: Aeroflot, BulAir, Turkish Airlines, Wizz Air.

От летище Внуково до Москва има същите транспортни опции, както и при другите по-големи аерогари – метро, влак, автобус, такси и кола под наем или личен транспорт. Метрото свързва летището с Киевская метростанция, която се намира в централната градска зона на Москва за около 35 мин. Три автобусни линии пътуват до метростанция Югозападная. Можете да си резервирате такси от Терминал А и Терминал В.   

Хотели в Москва

В непосредствена близост до летище Шереметиево и пътническите му терминали, се намират 10 хотела, повечето от тях част от световни вериги. Има огромно разнообразие от хотели в Москва. Тъй като руската столица наистина е огромен град, първо трябва да изберете зоната, в която бихте искали да отседнете, за да не губите излишно време в пътуване. Лесно ще намерите хотел в Москва през търсачката на eSky. Там може да избирате измежду стотици предложения за настаняване и по желаните от вас критерии да резервирате най-подходящия хотел, хостел или др. Може да се възползвате от до 30% намаление от цената за настаняване, което ще получите след като резервирате самолетните си билети до Москва.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Москва на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Москва, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Москва, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Москва?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Москва, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Москва

Виж летище

Популярни авиокомпании, опериращи до Москва

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Москва

Виж хотели в Москва