Меню

Търсене на полети до Mineralnye Vody

Покажи филтри

Mineralnye Vody

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Шопинг

  В случай, че искате да намерите няколко неща на едно място, търговския център Вершина е подходящ за пазаруване. Не е уникален със своята архитектура или предлагани брандове, но ви улеснява, когато не познавате курорта и трябва да напазарувате.

 • Кухня

  В Минерални бани ще откриете интересна смесица от разнообразни кухни – има азербайджански, кавказки, руски и интернационални ресторанти.

 • Вода

  Разбира се основното, заради което всички посетители идват в Минерални води е лечебната сила на местните минерални извори. Хора с проблеми в опорно-двигателната и нервната система често посещават курорта.

Забележителности на Минерални води

Този балнеолечебен курорт е разположен по поречието на река Кума и главната железопътна линия, свързваща руския град Ростов на Дон и азербайджанската столица Баку. Многобройните лечебни минерални извори печелят славата на града, като специализиран център. Минерални бани разполага и със свое летище, което обслужва също останалите балнеологични курорти в северното подножие на Кавказ и скиорите, насочващи се към Елбрус.

Най-значимите храмове за града са катедралата „Св. Дева Мария“ и църквата „Св. Никола“. Интересна забележителност за малки и големи е ранчото „Терский“, където се отглеждат расови коне и понита. То се намира в крайната част на Минерални води и с градски транспорт се стига с автобус № 101. Може да се разхождате и да си организирате пикник в цялата местност, но уроците по езда и достъпът до животните в с предварително запазване на час. В края на месец август се провеждат дни на отворените врати, когато всички посетители могат да разгледат свободно как се хранят, къпят и отглеждат тези благородни животни.

Градският парк, който се намира на улица „Карл Маркс“ е идеално място за разходка с деца, защото могат на воля да бягат, скачат и играят из това спокойно място. Има също така няколко платени атракции, като люлки и батути. Друг още по-интересен и приятен за разходки парк, до който може да се разходите е „Железноводский“ в близкото градче Железноводск. Там ще откриете различни скулптури, музикална беседка, езеро и галерия.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Mineralnye Vody на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Mineralnye Vody, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Mineralnye Vody, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Mineralnye Vody?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Mineralnye Vody, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Mineralnye Vody

Популярни авиокомпании, опериращи до Mineralnye Vody

Полетно разписание: Mineralnye Vody

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Mineralnye Vody

Виж хотели в Mineralnye Vody