Меню

Търсене на полети до Никозия

Покажи филтри

Никозия

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки, турски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Различни музеи

  Кипърският музей за мотоциклетите е нетрадиционен обект, включващ над 150 броя мотоциклети, произведени между 1914 г. и 1983 г. Той представя повече от 20 различни марки. Музеят на бижутата се намира в Стария град и разказва за историята на бижутерията като занаят и изкуство до наши дни.

 • Кухня

  Кухнята в Никозия и като цяло в Кипър е вкусна смесица от кулинарните традиции на Запада и Ориента. Местните жители много уважават мезетата. Нарязани на дребно различни меса, сирена, зеленчуци и плодове, се поднасят във всички заведения и домове.

 • Транспорт

  Международното летище на Никозия не е използвано от 1974 г., защото е буферна зона на ООН между кипърската и турската част на острова. Най-близкото летище е това в Ларнака, намиращо се на 45 км. То е главното и за страната.

Забележителности на Никозия

Столицата е Кипър носи духа на типичен старинен град от Средиземноморието. Никозия е гореща дестинация в буквалния смисъл на думата. През лятото температурите са доста високи, а факта, че градът се намира в централната част на Кипър, заключен между две планини допълнително нажежава атмосферата. Затова пролетта и есента са подходящи за посещение сезони.

Старата част на града е оградена от масивна стена с три главни изхода. Тя е построена през 16 в., за да защити града на нашествието на венецианците. Затова е известан като Венецианската стена. По тесните павирани улички са се сгушили много кафенета, занаятчийски работилници и магазини за сувенири. В Стария град е и главната търговска улица – „Ледра“, където са разположени по-модерните заведения и бутици. Всъщност „Ледра“ е най-древното име на Никозия. В Архиепископския дворец се помещава Музеят на византийското изкуство, който е един от най-интересните на острова.

В Никозия могат да се разгледат много старинни и съвременни храмове на различни религии. Панагия Хрисалиниотиса е най-старата византийска църква в кипърската столица, построена през 1450 г., известна с колекцията си от стари икони. Други важни храмове са църквата „Св. Йоан“, катедралата „Агиос Йоанис“, католическата църква „Светия кръст“, джамиите „Араплар“  и „Селими“ и др.

Националният парк Аталаса е оазисът на Никозия. Този парк е подходящ за колоездене, разходка на домашни любимци, пикник и занимания на открито. Има няколко входа, заведения и паркинг в близост.   

✔️ Има ли специални оферти за полети до Никозия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Никозия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Никозия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Никозия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Никозия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Никозия

Популярни авиокомпании, опериращи до Никозия

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Никозия

Виж хотели в Никозия