Меню

Търсене на полети до Одеса

Покажи филтри

Одеса

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Град на хумора и веселия дух

  Местните жители се славят като много духовити, приказливи и дружелюбни. Затова, не се изненадвайте, ако някой ви заприказва за прекалено дълго време или започне да ви споделя лични преживявания, макар да не сте познати. Денят на шегата (първи април) е нещо като регионален празник. Тогава се провеждат много празненства и градът е украсен.

 • Дегустационен туризъм

  В Одеса е основана една от най-старите фабрики за производство на коняк в региона – Шустов, която няколко пъти е печелила европейски отличия за производство. Там се намират също производители на пенливи вина, следващи френските традиции в областта. Организират се турове, показващи цикъла на производство и дегустация на типичните спиртни и винени напитки.

 • Транспорт

  Полетът със самолет е традиционен вариант за пътуване до Одеса, но има и доста по-вълнуващ. Скоростен катамаран изпълнява по два курса седмично по маршрута Варна-Одеса, като пътуването е приблизително 10 часа. Има също автобусна линия, но тогава пътуването е приблизително 16 часа.

Как да пътувате изгодно до Одеса

Ако искате да пътувате до Одеса, то най-добре започнете с търсенето на самолетни билети. Основното правило при търсенето на полети е да резервирате самолетните си билети поне няколко седмици или месеци по-рано. Това не само ви гарантира място в самолета, но и по-изгодна цена на полетите.

Най-лесният и бърз начин да намерите евтини полети до Одеса е като използвате някоя онлайн търсачка за полети, каквато е eSky например. С нейна помощ за няколко секунди ще видите стотици оферти за полети до Одеса, от които да изберете най-подходящата за вас. Търсачката филтрира резултатите по избраните от вас критерии, като показва първо най-евтините полети. Към всяко от предложенията има допълнителна информация, като например: продължителност на полета, прекачване, авиокомпания, включени в цената на билета екстри и т.н.

След като изберете най-удобния и подходящ за вас полет до Одеса, можете директно да резервирате самолетния си билет. Това ще ви даде отстъпка от цената за хотелско настаняване до 30%. Така на едно място можете да подготвите почти цялото си пътуване. Още повече като се има предвид, че в сайта на eSky можете да резервирате кола под наем, да добавите туристическа застраховка, избор на място в самолета, онлайн регистрация, както и да добавите допълнителен багаж и много други.

Търсачката може да използвате през браузъра на компютъра или мобилното си устройство или през мобилното приложение, безплатно за сваляне както в Google Play, така и в App Store. С него ще имате постоянен достъп до стотици изгодни оферти за полети както до Одеса, така и до различни други дестинации по цял свят.

Летище Одеса

Летище Одеса е третото по големина летище в Украйна. То се намира на около 10 км от Одеса. Обслужва полети на различни авиокомпании, сред които: Ukraine International Airlines, Turkish Airlines, AeroJet, Air Baltic, Austrian Airlines, Azur Air, Czech Airlines, Georgian Airways, Lufthansa, Pegasus, Sky Up, Atlasglobal и други.

Как да стигна от летището до Одеса?

Има няколко опции за транспорт от и до летището в Одеса, сред които: градски транспорт, такси или кола под наем.

Автобус 117 пътува до центъра на града, като спирката му е на летището. Автобусите по линията се движат на интервали между 10 и 30 минути. Пътуването до центъра отнема около 1 час.

Тролейбус 14 също е удачен вариант за трансфер между летище Одеса и града. Пътуването по маршрута трае около половин час. Имайте предвид че разписанието на градския транспорт се променя в зависимост от това дали е делничен или почивен ден, както и в коя част от денонощието искате да пътувате.

Таксита може да намерите на терминала, а кола под наем може да резервирате предварително през сайта на eSky или на място на летището. Какъвто и начин за придвижване в Одеса да изберете, не забравяйте да включите в плановете си времето и разходите за транспорт от и до летището.

Кога да резервирате самолетни билети до Одеса

По средни изчисления е най-изгодно да резервирате самолетни билети до Одеса около 50 дни преди датата на заминаване. Правилото при търсене на полети е, че колкото по-рано подсигурите мястото си в самолета, толкова по-добре.

От какво се влияе цената на самолетните билети до Одеса

Обикновено цената на самолетните билети се влияе от интереса към дестинацията, сезонът и летищните такси. Много хора предпочитат да пътуват по време на празниците и почивните дни. Затова и дните около Коледа, Нова година, Великден и летните отпуски са сред най-натоварените за авиокомпаниите периоди от годината.

Също така петък, събота и неделя са по-предпочитани за пътуването, отколкото останалите дни от седмицата. Именно затова тогава самолетните билети са с една идея по-скъпи, отколкото обикновено. Затова, ако искате да пътувате до Одеса в популярните дни и периоди от годината, резервирайте предварително билетите си.

Изключение от правилото може да има, когато някоя авиокомпания стартира промоционална кампания с намаления на самолетните билети. Тогава е възможно да намерите полети, които са в пъти по-евтини, отколкото обикновено. Правилото при наличие на промоционална кампания на самолетни билети е да резервирате много бързо, тъй като евтините полети се изчерпват светкавично.

Къде да проверявате за изгодни оферти за полети до Одеса

Ако искате да сте информирани за всички изгодни оферти за полети до Одеса, а и до други дестинации, то най-добре да проверявате редовно в сайта или мобилното приложение на eSky. Освен това може да се абонирате за получаване на нюзлетъра. Така ще знаете кога има изгодни полети до Одеса и ще можете да ги резервирате първи.

Ценовото известие също е добър начин, с който да следите кога има евтини полети до Одеса. Необходимо е просто да изберете дестинацията и да зададете желания ценови лимит на билетите. Веднага щом се появи оферта, покриваща изискванията ви, ще получите имейл и линк към офертата. Така можете веднага да резервирате самолетните си билети до Одеса.

Полети София Одеса

Полети от София до Одеса има ежедневно, като те са директни и с прекачване. Сред авиокомпаниите, които летят по маршрута, са: Bulgaria Air, LOT, Lufthansa, Turkish Airlines и други.

Полети Варна Одеса

Полети от Варна до Одеса има ежедневно, като те са с прекачване. Сред най-изгодни са полетите с прекачване в София. Добре е предварително да проверите полетното разписание, изискванията на авиокомпаниите за багаж, както и летището на прекачване и времето на престоя.

Полети Бургас Одеса

Полети от Бургас до Одеса има почти ежедневно, като те също са с прекачване. Изпълняват ги различни авиокомпании, затова е добре да проверявате редовно полетното им разписание.

Имайте предвид, че много често редовните и нискотарифните авиокомпании пускат сезонни полети. Затова е добре да следите актуалните маршрути и полети. Нюзлетърът на eSky е удобен инструмент за това, като абонирането за него ще ви даде възможност да получавате ексклузивни оферти с до 40% отстъпка.

Какво трябва да знаете, когато ви предстои пътуване до Одеса

Едни от най-важните въпроси, които повечето хора си задават преди да пътуват до Одеса, е необходима ли е виза за Украйна? Обикновено, ако престоят е до 90 дни, не е необходима виза за Одеса, стига да пътувате с международен паспорт. Все пак, ако имате някакви съмнения или притеснения, е добре да се свържете с Министерство на външните работи.

Ако се интересувате как да се подготвите за пътуването със самолет, то може да проверите туристическия пътеводител на eSky. Там ще намерите изчерпателна информация за това, какви са изискванията за багаж на различните авиокомпании, можете ли да пътувате със спортна екипировка или музикални инструменти, какво е онлайн регистрация за полета и как да я направите, кои са забранените за превоз в самолета вещи и много други.

Ако пък се интересувате кои забележителности в Одеса да посетите, то вижте в блога на eSky. Там ще открием любопитна информация за града и интересните места за посещение и разглеждане.

Хотели в Одеса

Ако търсите хотели в Одеса, то може да използвате търсачката за хотели на eSky. С нейна помощ по избрани от вас критерии може да видите десетки предложения за настаняване в Одеса или други градове в Украйна. Не забравяйте, че след като резервирате самолетния си билет през сайта, ще получите оферта за хотел в Одеса с до 30% намаление от цената.

Полезна информация за летищата в Одеса

Популярни авиокомпании, опериращи до Одеса

Полетно разписание: Одеса

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Одеса

Виж хотели в Одеса