Меню

Търсене на полети до Орадя

Покажи филтри

Орадя

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Силата на водата

  В близост до Орадея се намират два известни курорта – Байле Феликс и Байле 1 Май. Водата в басейните им има лечебни свойство, но дори и да не ги усетите веднага, възползвайте се и си починете.

 • Изглед към града

  Най-хубавата панорама към града може да се наблюдава от намиращия се на хълм парк Gradina Publica Ciuperca, където има пет обособени тераси.

 • Иконично място

  Задължително обърнете внимание на търговския център до хотел Black Eagle, наричан пасаж "Vulturul Negru". Това е бижуто на архитектурния арт деко в града.

Забележителности на Орадя

Орадя е един от най-красивите и развити градове в Румъния. В началото на 20 век е почти изцяло населен от унгарците. До днес това е запазено като тенденция в архитектурата и атмосферата, която се усеща по улиците.

Градът е основан през 10-11 век под името Варадиниум. В продължение на много векове е бил един от най-важните центрове на Кралство Унгария. През 20 век управлението на града се прехвърля от Унгария или Румъния. Днес това е един от най-важните румънски градове, които могат да се похвалят с интересна архитектура като микс от социален реализъм, барок и арт нуво стил.

Особено интересен е историческият център на града, който през 2002 г. е изцяло обновен. Strada Republicia, която е една от най-красивите улици в цяла Трансилвания, се намират къщи в стил арт нуво, създаващи красив пейзаж.

Най-големите атракции на града са Музеят Tarii Crisurilor със своите 365 прозореца и най-голямата катедрала в страната – Бароковата. Заслужава си да видите и петоъгълната крепост Cetatea Oradea, в която сега се помещава Института за изящни изкуства, както и намиращият се в близост парк "Първи декември", наричан "зеленото сърце на града".

Църквата Biserica cu Luna с часовников механизъм, показващ фазите на Луната и монументалната сграда на театъра са също забележителни кътчета, които си струва да посетите. Градът е известен с огромния си брой църкви, които към момента са повече от 100.

В Орадя, освен елегантните ресторанти на Стария граруд, има много барове и заведения за хранене, където за малка сума ще опитате местните специалитети. Румънските ястия доста напомнят на българските, особено шкембе чорбата, мамалигата или качамакът, който обикновено се поднася със сирене, лозови сарми и кебабчета с пържени картофи.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Орадя на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Орадя, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Орадя, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Орадя?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Орадя, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Орадя

Популярни авиокомпании, опериращи до Орадя

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Орадя

Виж хотели в Орадя