Меню

Търсене на полети до Пукалпа

Покажи филтри

Пукалпа

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Снимка с анаконда

  В града има животински парк, в който можете да се доближите на доста къси разстояния от животните. Така например можете да нахраните тукан, да си направите снимка с анаконда и дори да пипнете крокодил. Разбира се, всичко това се случва под надзора на персонала на парка.

 • Напред към джунглата

  Пукалпа е чудесна отправна точка, ако искате да посетите джунглата на Амазония. Реката Ucayali, минаваща покрай града, може да стане вашата отправна точка към водите на Амазония.

 • Оригинални закуски

  Пукалпа, както и други градове в Перу, предлага някои типични закуски, за които вероятно не сте и предполагали. Сред тях са бръмбарите, месото от костенурка и от тапир.

Забележителности на Пукалпа

Пукалпа се намира в североизточната част на Перу, столицата на департамента Укаяли и провинция Коронел Портило, и на левия бряг на река Ucayali.

Може да стигнете до тази дестинация по различни начини - въздух, земя и дори вода. Най-близкото летище е Aeropuerto Internacional Capitan FAP David Abensur Rengifo. Намира се близо до града и обслужва вътрешни полети в рамките на Перу, предимно до столицата.

Популярен начин за придвижване из града е мототаксито. Това е превозно средство на три колела, което в повечето случаи побира не повече от един пътник. Около града се движат още и т.нар. Collectivos - частни автомобили, чиито собствениците качват пътници срещу малка такса, зависеща от дистанцията. Но имайте предвид, че водачите на тези автомобили качват възможно най-много хора, дори повече от местата, затова може да е доста претъпкано. Ако обичате да се движите, разходете се из Стария град, който е сравнително малък и спокойно можете да обиколите пеша.

Ако сте с деца, градската зоологическа градина е чудесен избор. Там малчуганите могат да хранят животните и да ги видят отблизо, което има не само образователен характер, но и със сигурност ще им остане незабравим спомен. Не пропускайте и историческата част на градината.

На около пет километра от града се намира езерото Yarinacocha. Това е добър вариант за еднодневна екскурзия. Можете да се отпуснете и да вечеряте край брега. Опитните пътешественици препоръчват ресторант, специализиран в перуанската кухня, затова добавете и такъв в списъка си.

Полезна информация за летищата в Пукалпа

Популярни авиокомпании, опериращи до Пукалпа

Полетно разписание: Пукалпа

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Пукалпа

Виж хотели в Пукалпа