Меню

Търсене на полети до Пафос

Покажи филтри

Пафос

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки, турски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-красивите мозайки

  В археологическия парк можете да видите идеално запазени антични мозайки. Някои от сградите са открити сравнително скоро. Не забравяйте да носите със себе си вода, когато се отправяте към парка, тъй като разходката е дълга, а времето обикновено е горещо. 

 • За несподелената любов

  Ако обичате някого, но усещането не е взаимно, посетете църквата Agios Agapitikos. Вземете малко пръст от вътрешността ѝ, а в замяна оставете монета. Добавете пръстта към питието на човека, когото обичате и… според местните поверия магията ще се случи.

 • Мини банани

  Такива банани можете да опитате само в Кипър. Въпреки че те се отглеждат масово, почти цялото производство остава за местния пазар, защото според европейските стандарти те са прекалено... къси.

Къде да намерите евтини самолетни билети до Пафос?

Търсенето на евтини полети до Пафос, а и до която и да е дестинация, е трудно и отнема време. Налага се да въвеждате данните за търсенето по няколко пъти във всеки един сайт поотделно.

Именно за това може би най-лесният начин да намерите евтини самолетни билети до Пафос е като използвате някой от сайтовете за търсене на полети като eSky. С помощта на търсачката в сайта може да намерите не само изгодни оферти за полети дотам, но и да сравните стотици оферти само за няколко секунди.

От удобствата на търсачката може да се възползвате не само през браузър на компютър, телефон или таблет, но и през безплатното мобилно приложение на eSky. То е достъпно за сваляне през Google Play и App Store.

Популярни авиокомпании, които летят до Пафос

До Пафос летят както редовни, така и нискотарифни авиокомпании. Сред тях са: British Airways, Staravia, Finnair, Ryanair, Arkia Airlines, Germania, Laudamotion, Ayit Aviation, EasyJet и други.

Всяка авиокомпании изпълнява полетите до Пафос по свое разписание, което понякога може да включва сезонни полети. Оферти за полети до Пафос може да намерите на сайта на eSky. Те са подредени по възходяща цена, така че да откриете най-изгодната за вас. Сайтът предлага опцията да проверите в кой ден полетите до Пафос са най-евтини, така че да планирате своето пътуване.

Сравняване на оферти за полети до Пафос

Лесно и бързо ще сравните полети до Пафос с търсачката на eSky. Просто въвеждате критериите за пътуването си и само след няколко секунди ще се визуализират десетки, понякога стотици оферти, отговарящи на вашите изисквания. Може да изберете между директни полети и полети с прекачване, еднопосочни или двупосочни, дали да пътувате с редовна или нискотарифна авиокомпания и много други.

Така ще спестите един куп време и нерви от търсене и сравняване, тъй като търсачката на сайта прави това вместо вас автоматично и за броени секунди.

Летище в Пафос

В Пафос има само едно летище. То се явява вторият по големина аеропорт на остров Кипър след летището в Ларнака. Намира се на около 7 км югоизточно от едноименния град. То е популярно сред туристите, които избират да почиват в западните части на острова.

До и от летище Пафос се изпълняват полети на нискотарифни и редовни авиокомпании, сред които: British Airways, Air Finland, Bulgaria Air, easyJet, Olympic Air, Cyprus Airways, Germania, Czech Airlines, LOT, Scandinavian airlines, Finnair, Thomas Cook Airlines, Sky Wings и др.

Транспорт от летище Пафос

Между летището и Пафос може да се придвижите с автобус или такси. От летището тръгват няколко автобуса по различни маршрути, свързващи аеропорта с Пафос, Ларнака, Лимасол и други части на остров Кипър. Ларнака Пафос, Никозия Пафос, Лимасол Пафос са сред най-популярните маршрути, по които пътуват автобусите. С тях може да стигнете до различни части на града.

Разписанието на автобусите между летището и Пафос са съобразени с часовете на излитащите и пристигащите самолети, така че да спести чакането на пътниците на летището или на спирките. Някои от автобусите са денонощни, така че да имате бюджетна опция за придвижване между летището и града.

Ако предпочитате да се придвижите с такси до Пафос, то може да използвате автомобилите на разположение пред сградата на терминала. Може да се движите по главен път B6 или второстепенния E603. За да стигнете до центъра на Пафос, ще ви отнеме около 20 минути пътуване с такси и между 30 и 40 евро.

Кога полетите до Пафос са най-евтини?

Полетите до Пафос са най-евтини, ако бъдат закупени 29 дни преди заминаване. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите изгодно до Пафос, са: Eurowings, Ryanair, easyJet. Ако искате да пътувате между Пафос и София, то по средни изчисления билетите са най-евтини около 15 дни преди заминаване.

От какво зависи цената на самолетните билети до Пафос, Кипър?

Има едно правило, което важи винаги, когато резервирате самолетни билети до някоя дестинация, и това е, че колкото по-рано ги резервирате, толкова по-добре. Предварителното резервиране винаги е добър съветник, но все пак има няколко фактора, които оказват влияние върху цената на самолетните билети до Пафос, а и до почти всяка друга дестинация по света.

От съществено значение е по кое време от годината смятате да летите. Повечето хора пътуват по време на празниците и отпуските, затова и цените на билетите тогава са по-високи. Дните около Коледа, Великден, Нова година и летните почивки са сред най-натоварените откъм полети и пътуващи. Тогава и напливът от туристи в популярните дестинации е най-голям. Именно затова е необходимо да резервирате предварително не само самолетните билети до Пафос, но и хотела, както и допълнителните услуги, от които имате нужда.

Върху цената на самолетните билети влияе и денят, за който търсите полети до Пафос. Обикновено най-натоварените дни от седмицата за пътуване със самолет са петък, събота и неделя. По този начин голямото търсене влияе и върху цената на самолетните билети. Ако търсите билети за останалите дни от седмицата, то има вероятност да ги намерите на по-ниска цена.

Разбира се, от тези правила също има изключения, особено когато някоя авиокомпания пусне промоция или намаление на полети до Пафос. Тогава е възможно да намерите изключително изгодни самолетни билети до Кипър.

Актуални промоции и намаления на самолетни билети до Пафос

Ако желаете да разполагате с актуална информация за нови промоции и изгодни оферти за полети до Пафос, Кипър, то има няколко възможности. Една от тях е да се запишете за нюзлетъра на eSky. По този начин ще получавате актуална информация в пощата си, като можете директно да резервирате желания полет. Заедно с оферта за самолетни билети до Пафос, в сайта ще получите и предложения за допълнителни услуги. Така може да добавите регистриран багаж, да заявите туристическа застраховка или да се възползвате от услугата за онлайн регистрация.

Друг начин, с който ще имате достъп до актуална информация за изгодни оферти за полети до Пафос, е с т.нар. ценово известие. То се активира много лесно през сайта на eSky, като просто е необходимо да въведете желаната дестинация и избрания от вас ценови лимит за билетите. Така веднага щом се появи оферта, отговаряща на изискванията ви, ще получите предложението на пощата си. Оттам можете директно да резервирате полета и да осъществите мечтаното пътешествие до Пафос.

Полет София Пафос

По маршрута София Пафос няма директни полети. Най-краткият полет с прекачване е около 15 часа. Сред авиокомпаниите, с които можете да резервирате изгоден полет от София до Пафос или от Пафос до София, е British Airways.

Популярни полети до Пафос

Едни от най-популярните маршрути до Пафос са полети Лондон Пафос, Атина Пафос, Солун Пафос, Москва Пафос и други. От Пафос до България има полети по маршрута Пафос София. Все още не се изпълняват полети Варна Пафос, Бургас Пафос или Пловдив Пафос. Но все пак задължително проверявайте разписанието на летищата, тъй като авиокомпаниите се развиват и много често пускат нови дестинации и маршрути.

Ако искате да следите актуалните оферти за най-изгодните полети до Пафос, то използвайте секцията Оферти на сайта на eSky. В нея ще намерите стотици изгодни полети до различни дестинации, сред които и Пафос в Кипър. Офертите обикновено са с ограничен брой и се изчерпват светкавично бързо, затова резервирайте веднага.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Пафос на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Пафос, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Пафос, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Пафос?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Пафос, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Пафос

Популярни авиокомпании, опериращи до Пафос

Пафос е крайбрежен град на остров Кипър. Полети до Пафос осъществяват някои нискотарифни и редовни авиокомпании. До Пафос има директни полети и такива с прекачване. Сред авиокомпаниите, които изпълняват полети до Пафос, са: Staravia, Ryanair, Arkia Airlines, Finnair, Germania, Laudamotion, EasyJet, British Airways, Ayit Aviation и други. По маршрута София Пафос летят няколко авиокомпании, една от които е British Airways. Полетите са с прекачване и се изпълняват няколко пъти седмично. Летището в Пафос е сравнително малко. То обслужва по няколко полета дневно, някои от които по маршрути Пафос Лондон, Пафос Солун, Пафос Мюнхен и други. Градът се посещава както от туристи с цел отдих и забавление, така и за бизнес пътувания.

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Пафос

Виж хотели в Пафос