Меню

Търсене на полети до Маракеш

Покажи филтри

Маракеш

 • Обща информация

  Официален език: Арабски, берберски
  Часова зона: UTC +0
  Валута: Дирхам (MAD)

 • Хамам

  Хамам или обществена баня е нещо, което определено не е за всеки. Но ако не ви притеснява присъствието на други голи тела около вас и наличието на личен асистент, който да ви изтърка старателно гърба, то си заслужава да вземете най-истинската баня в живота си.

 • Хотел-риад

  Винаги може да отседнете в стандартен хотел, но риад е типична къща за гости в Стария квартал или Медината на Маракеш. Може да останете поне за една вечер в скромен риад с невероятна гледка от неговия покрив с тераса.

 • Старите бояджийници

  Жителите на Маракеш имат богата традиция в бояджийството. В североизточния край на Медината се намират автентично запазени бояджийници, които все още се ползват. Силната миризма ще ви отведе до правилното място, където се боядисват повечето дрехи, продавани на местните пазари.

Забележителности на Маракеш

В мистичното Мароко, някъде между Атласките планини и пустинята Сахара, се намира „земята на Бог“ или както е известен – Маракеш. Той е наричан още „розовият град“, заради цвета на някои от основните му сграда, както и „един от имперските градове“ в приказките „1001 нощи“.

Най-оживеното му място определено е площад „Джемаа ел Фна“, където ще видите улични артисти, търговци, местни жители и туристи, които търсят нещо, оживено обясняват друго или се борят за вниманието ви. Встрани от него се издига символът на мароканския град – джамията Кутубия. Вътре в нея се допускат само мюсюлмани, а за останалите остава възможността да се полюбуват на архитектурния ѝ облик отвън.

Гробниците на Саадинската династия са една от забележителностите, към която има най-голям туристически интерес. Бившите марокански крале са погребани в истинска градина, а самите им гробници са същински произведения на изкуството – изрисувани и украсени с дърворезби. Дворците Бади и Бахия се намират един до друг и олицетворяват някогашното величие на местните владетели, макар по-голямата част от скъпоценностите им отдавна да е изчезнала.

Френският художник Мажорел е създал пъстра ботаническа градина на свое име през 20-те години на миналия век, която съхранява разнообразни растения от пет континента. С оглед на местния климат, има най-голям брой кактуси. Друга забележителна градина, в която може да се разходите е Менара. Тя е заета от маслинови насаждения и е изключително спокойно място, на фона на останалата част от града.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Маракеш на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Маракеш, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Маракеш, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Маракеш?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Маракеш, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Маракеш

Популярни авиокомпании, опериращи до Маракеш

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Маракеш

Виж хотели в Маракеш