Меню

Търсене на полети до Жешов

Покажи филтри

Жешов

 • Обща информация

  Официален език: Полски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Злоти (PLN)

 • Интересна архитектура

  На ъгъла на улица Cieplinski и Pilsudski все още се намира комунистически паметник на революционната дейност. Това е доста спорен монумент, защото на пръв поглед прилича на женски гениталии. Затова е най-добре сами да прецените.

 • Релаксираща разходка

  В района на улица Pod Kasztanami и площада до улица Lubomirski, ще намерите огромни кестенови дървета, красиви къщи и фонтан, където е приятно и спокойно. Мултимедийно шоу се презентира всеки ден в 13:00. 17:00 и 20:00 часа.

 • Приказки

  В Жешов има Музей на приказките, приветстващ всички малки и големи деца. Ще видите как популярните детски приказки са представяни по времена комунизма. Музеят се намира на ул. Mickiewicza № 13, а билетът струва 7 злоти.

Забележителности на Жешов

Открит през 11-ти век, днес Жешов е леко подценяван град. Областта около Стария площад напомня за миналото на града, но в останалата част преобладават блокове от по-съвременен период.

Обикновено всички посетители избират за начална точка на своята опознавателна разходка главният площад или Rynek, където се намира и сградата на Кметството в смесица от неоготически и неоренесансов стил. Наоколо се намират най-добрите ресторанти и кафенета. Това е и мястото, където се провеждат всички обществени празненства, честваният и други значими събития. От площада тръгват или стигат (в зависимост от посоката на движение) четирите основни улици, подходящи за разходка и пазаруване -  Kopernika, Slowackiego, Kosciuszki и 3 Maja. Последната се нарича още от местните „Paniaga”, и се смята за модерното сърце на града с безброй исторически сгради, ресторанти и бирарии с летни градини. Няма как да пропуснете църквата St. Cross със своята снежно бяла фасада, както и останалите - St. Wojciech и St. Stanislaw. Заслужава си да отбележим, че местните толкова си я харесват, че всяка година през май честват празник, специално посветен на нея.

Ако харесвате по-нетипични забележителности и активности, определено трябва да посетите Подземният туристически маршрут на Жешов, открит през 2001 г. Входът е близо улица Slowackiego. След като влезете ще преминете през 400 метра обновени подземни коридори, в които има 40 стаи, чието предназначение е било за хранилища. По време на едночасовия тур, ще видите също изложени доста експонати, представляващи открития на археолозите, които са работили при изкопаването на тунелите. Турът е достъпен целогодишно, влиза се на всеки кръгъл час, а билетът струва около 6,5 полски злоти на човек.

Подкарпатският регион, към който спада и Жешов се характеризира с няколко кулинарни шедьовъра, сред които т.нар. „прозаки“ – малки, содени питки, които се сервират навсякъде. Препоръчваме също да опитате „халузки“, които са вид паста. Популярни са и „калдуните", представляващи овални кнедли от картофи с пълнеж от сирене и лук. Местните жители се гордеят с това, че в града им може да се опита традиционна полска кухня, която не е толкова повлияна от други култури

✔️ Има ли специални оферти за полети до Жешов на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Жешов, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Жешов, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Жешов?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Жешов, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Жешов

Популярни авиокомпании, опериращи до Жешов

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Жешов

Виж хотели в Жешов