Меню

Търсене на полети до Сантияго де Компостела

Покажи филтри

Сантияго де Компостела

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Паркът „Аламеда“

  Той е един от предпочитаните паркове в близост до центъра, който е известен в местния фолклор с историята за двете Марии. Според нея, през 50-те и 60-те години на ХХ век всеки ден точно в 14:00 ч. двете жени се появявали нагласени в парка и флиртували със студентите от близкия университет. За това свидетелства и тяхната цветна статуя в „Аламеда“.

 • Casa do Cabildo

  Къщата Cabildo е сред най-добрите примери за барокова архитектура в цяла Галисия. Впечатляващата аристократична къща е построена през 1758 г. и красивата ѝ фасада украсява площад Platerias. В нея редовно се организират изложби на различни теми.

 • Съвременно изкуство

  Центърът за съвременно изкуство на Галисия предлага чудесен поглед към културата на региона. От терасите на сградата има чудесен изглед към Стария град, а паркът, прилежащ към близкия манастир Сан Доминго, е достъпен за разходка.

   

Забележителности на Сантияго де Компостела

Сантияго де Компостела е главният град на испанския автономен регион Галисия, който е и крайната точка на поклонническия маршрут Пътят на Сантяго, започващ в Южна Франция. Катедралата Свети Яков е най-величествената и красива сграда в града, построена в началото на 14-ти век с елементи на барок и готик. Площадът „Обрадойро“ е доста обширен и дава достатъчно пространство да се насладите на катедралата. Входът към катедралата е безплатен, а срещу малка такса може да се изкачите на върха ѝ, откъдето се вижда целия град. В самата катедрала има музей, разказващ нейната история и тази на града. Ще видите колекция от гоблени, картини и библиотеката.

Ако се чувствате гладни, трябва да се отправите към манастира "Сан Францискан", който е бил обитаван от францискански монаси през 18 век. В днешно време те са се преместили в по-модерна сграда, а старият манастир служи като хотел и ресторант. Специалното меню, което се предлага, включва типични манастирски ястия, съответстващи на изискванията на поклонниците. Уникалната храна, съчетана с архитектурата и елементите, ще направят преживяването ви незабравимо.

Старият град на Сантияго де Компостела е заключен между две паралелни улици – Rua Nueva и Rua del Villar, които маркират най-оживената му част. Това е любимото място на туристите за разходка сред многото кафенета, ресторанти и бутици.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сантияго де Компостела на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сантияго де Компостела, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сантияго де Компостела, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Сантияго де Компостела?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сантияго де Компостела, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сантияго де Компостела

Популярни авиокомпании, опериращи до Сантияго де Компостела

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сантияго де Компостела

Виж хотели в Сантияго де Компостела