Меню

Търсене на полети до Сучава

Покажи филтри

Сучава

 • Обща информация

  Официален език: Румънски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Лея (RON)

 • Светилището "Хаггадар"

  Това е едно от най-важните арменски светилища в света. Всяка година на 15 август, то се посещава от тълпи поклонници от всички краища на света.

   

 • Музеят на яйцата

  Посетете Музея на яйцата в квартал Itcani. Там се намира и работилницата на Летисия Орловски, която украсява кокоши и щраусови яйца в съответствие с народните традиции и шарките на фантазиите си.

   

 • Разходка из село

  Разходете се из музея на селото. Той се намира в голяма къща, представяща изцяло домакинството и бита на селския живот.

Забележителности на Сучава

До началото на 16-ти век Сучава е била столица на Молдова, а днес е един от градовете в Румъния с най-голям брой исторически сгради, напомнящи за богатото си минало.

Разположена на брега на реката, кулата Трон е била издигната през 14-ти век. Тя е била част от замък, който е изгорен почти до основи два века по-рано. Въпреки всички капризи на времето, част от сградата, включително и кулата са се запазили до днес, като за последно са били реконструирани през 20-ти век.

Градът се гордее с няколко специални места, които са част от православната християнска църква на Северна Молдова и са под опеката на ЮНЕСКО. Най-добре запазен е манастирът "Св. Йоан", който е в доста добро състояние от 16-ти век, когато е издигнат.

Можете да разгледате най-важните забележителности, спирайки се на някоя от компаниите, които организират турове из града. Най-добрата опция е Hello Bucovina Day Tours. Можете да избирате след предложените маршрути или да нагодите един от тях спрямо своите предпочитания и график.

Жителите на Сучава обичат да прекарват много време навън - на площада или сред някой от парковете. При хубаво време обществените пространства се изпълват с хора и детски смях. Когато огладнеете, се сетете за агнешкото или маринованото патешко, които са местен специалитет. Не можете да пропуснете също и типичната румънска скара, включваща апетитни ребърца. Но си оставете място и за някоя местна торта.

Всяко пътуване завършва с търсене на сувенири и подаръци. Подходяща за това е керамичната работилница Marginea, разположена на южния бряг на реката, близо до местния университет Stefana cel Mare. Освен керамичен съд, изработен по местните традиции, в района наоколо ще намерите носии, бижута и други декорации.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Сучава на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Сучава, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Сучава, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Сучава?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Сучава, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Сучава

Популярни авиокомпании, опериращи до Сучава

Полетно разписание: Сучава

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Сучава

Виж хотели в Сучава