Меню

Търсене на полети до Севиля

Покажи филтри

Севиля

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Квартал Триана

  На левия бряг на река Гуадалкивир, е разположен квартал Триана. Той често се асоциира с характерните за севилската култура фламенго и цветна керамика. До там води мостът „Изабела“ в близост до арената за бикоборство.

 • Време за тапас

  Севиля е домът на тапас баровете. В целия град има над 3000 такива. По повечето от тях виси традиционния хамон. Като напитка, трябва да опитате манзанила, което представлява светло, сухо шери.

 • Портокаловият град

  Улиците на Севиля се познават по многото портокалови дръвчета, които са засадени навсякъде. През пролетта цветовете ухаят из целия град, а в края на лятото падат свободно навсякъде.
   

Забележителности на Севиля

Столицата на испанската област Андалусия има богато мавританско наследство. Това е видимо от цветните плочки, украсяващи много от сградите, арките на дворците и известната кула Хиралда, която някога е била минере. От друга страна, от там произлизат три от най-емблематичните неща, с които Испания се свързва – фламенкото, тапасите и борбата с бикове. Пролетта е най-подходящото време за посещение на Севиля, защото тогава ароматът на жасмин и портокалов цвят изпълва улиците на града.

Огромната Катедрала на Севиля прилича сама по себе си на малък град. Тя е най-голямата в света и е под егидата на ЮНЕСКО. Запазени са някои елементи, които напомнят, че е имало период, в който тя е била джамия. Там се намира и гробницата на Христофор Колумб. В непосредствена близост величествено се издига кулата Хиралда, като може да си вземете комбиниран билети за двете забележителности. Гледката от върха ѝ си заслужава.

Великолепният дворец Алказар все още се използва от кралското семейство. На горните му етажи се намират техните стаи, които могат да бъдат разгледани при допълнително заплащане. Целият дворцов комплекс е построен в мавритански стил през 14 век. На излизане от двореца, ще минете през красивите градини, някои от тях покрити с резбовани тавани.

Площад Испания е колосален проект, специално построен за Иберо-американското изложение през 1929 г. и се намира до парка „Мария-Луиза“. Полукръглият площад гледа към дворец, в който днес се намират предимно административни ведомства. По-важна е галерията под двореца, в която всяка испанска област е представена с характерните за нея черти. Това е като кратък урок по история и география, който ще ви бъде полезен и интересен.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Севиля на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Севиля, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Севиля, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Севиля?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Севиля, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Севиля

Популярни авиокомпании, опериращи до Севиля

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Севиля

Виж хотели в Севиля