Меню

Търсене на полети до Тел Авив

Покажи филтри

Тел Авив

 • Обща информация

  Официален език: Иврит, арабски
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Шекел (ILS)

 • Добре проектиран град

  В Тел Авив е почти невъзможно да се изгубите. Най-важните улици са разположени паралелно на крайбрежието. По първата има предимно хотели, по втората ресторанти, а след това следват търговските центрове и автогарата.

 • Безплатен тур

  Проверете в туристическите центрове кога и къде стартират градските турове. Те се провеждат на английски език, като за тях не се плаща нищо, освен ако не искате да оставите бакшиш, каквато обикновено е практиката. 

 • Петкилометрова разходка

  За да хванете хубав пейзаж по залез слънце, разходете се по крайбрежната улица, която е дълга 5 км и обхваща цялото пристанище Яфа. Докато се разхождате, можете да попаднете и на други атракции.

Къде да търсите полети до Тел Авив?

Полети до Тел Авив може да намерите лесно като използвате сайтове за търсене на полети като eSky. Той разполага с удобна търсачка за полети, в която може да търсите по избрани от вас критерии като например началната точка на пътуването и дестинацията, брой пътници, еднопосочен или двупосочен да е полетът, на кои дати да пътувате, в каква класа и т.н.

След като зададете критериите си за търсене, ще се визуализират стотици оферти, като първо ще видите най-евтините. Към всеки един полет до Тел Авив ще намерите цялата необходима информация като – времетраене на полета, прекачване и продължителност на престоя, включени услуги в цената на билета и т.н.

Предимството на търсачката на eSky е, че акумулира и предлага оферти на над 860 авиокомпании, като заедно с това дава възможност да комбинирате различни полети. По този начин може да планирате пътуването си в удобните за вас ден и час.

Веднъж щом резервирате полета си до Тел Авив, може да се възползвате и от намаление за хотел до 30%, да вземете кола под наем, да добавите допълните услуги като туристическа застраховка, онлайн регистрация за полета, избор на място в самолета и много други.

Удобствата на търсачката може да използвате както през браузър на телефон, таблет или компютър, така и през мобилното приложение на eSky, достъпно за сваляне от Google Play и AppStore.

Летища в Тел Авив

В Тел Авив има две летища: летище Ben Gurion Airport и летище Sde Dov (SDV).

Летище Бен Гурион (Ben Gurion Airport, с IATA код TLV)

Наричано понякога с неговия акроним на иврит – Natbag, летището се явява най-голямото в Израел. То обслужва международни и вътрешни полети. Разположено е на 20 км от Тел Авив и на около 45 км от Йерусалим.

Сред авиокомпаниите, които летят до него, са: Sun d’Or, Lufthansa, Air Via, Bulgaria Air, Bulgarian Air Charter, Turkish Airlines, Pegasus Airlines, Aliatalia, Air France, Air Canada, British Airways, Austrian Airlines, BH Air, easyJet, Delta Air Lines, Iberia, Czech Airlines, Niki, Swiss, Olympic Air, Egypt Air, Royal Jordanian, US Airways, United Airlines и много други.

Транспорт от летище Бен Гурион до Тел Авив

От летище Бен Гурион до Тел Авив може да се придвижите с автобус, влак, метро, такси, кола под наем, шатъл автобус и споделено такси (sherut). Градът има добре устроена транспортна мрежа, така че да се придвижите до почти всяка желаната точка.

Шатъл автобусите са сред най-удобните начини за придвижване, тъй като услугата се предлага 24/7, а автобусите тръгват през много кратки интервали от време. Така няма нужда да чакате дълго на летището и може да стигнете до по-големите хотели в града, тъй като те са включени в маршрута на шатъл автобусите. Услугата може да се резервира предварително онлайн.

Какъвто и начин за трансфер между летището и града да изберете, то предварително проверете разписанието на градския транспорт. Ако предпочитате да пътувате с персонален автомобил, може да резервирате кола под наем предварително през сайта на eSky.

От летището Бен Гурион до Йерусалим може да стигнете с влак или автобус. По маршрута денонощно, 6 дни в седмицата пътува автобус, с който само за около час да стигнете до града. Още по-бързо се стига до Йерусалим с високоскоростния влак, който само за 20 минути изминава маршрута.

Летище Sde Dov (с IATA код SDV)

Летище Sde Dov е едно от двете летища, обслужващи Тел Авив. То е сравнително малко и до него се изпълняват предимно вътрешни полети. Сред авиокомпаниите, които летят до летище Сде Дов, са: Arkia, Ayit Aviation, Chim-Nir, FNA Aviation, Israir, Ofek, Tus Air и други. От летище Sde Dov може да се придвижите с такси или кола под наем.

Кога са най-евтини полетите до Тел Авив?

По средни изчисления полетите до Тел Авив са най-евтини 46 дни преди заминаване. По правило винаги е добре да резервирате билетите предварително, тъй като колкото по-близо е датата за полета, толкова повече поскъпват самолетните билети.

От какво зависи цената на самолетните билети до Тел Авив?

Има няколко фактора, които оказват влияние върху цената на полетите до Тел Авив. От значение е кога планирате пътуването си до Тел Авив. Обикновено повечето хора пътуват по време на празниците и почивките. Коледа, Нова година и Великден, заедно с летните отпуски е времето от годината, когато се пътува много повече.

От друга страна има значение и в кой ден от седмицата планирате да летите до Тел Авив. Обикновено петък, събота и неделя са сред най-натоварените откъм пътници дни за авиокомпаниите. Именно тогава и полетите са с по-висока цена, отколкото през останалите делнични дни.

Възможно е тези фактори да не са от значение, ако някоя от авиокомпаниите е стартирала промоционална кампания и предлага намаление на билети до Тел Авив. Ако искате да получавате актуална информация за намаления и изгодни оферти за полети до Тел Авив, то може да се абонирате за нюзлетъра на eSky или за ценовите известия.

Ценовите известия и нюзлетърът на eSky ви дават възможност да получавате на пощата си актуални оферти и намаления. Оттам директно можете да резервирате желания полет, така че да не губите ценно време, в което цената може да се повиши. Допълнителният бонус, който получавате, когато се абонирате за нюзлетъра на eSky е, че може да се възползвате от оферти за полети с до 40% намаление.

Полети София Тел Авив

От София до Тел Авив се изпълняват полети ежедневно. По маршрута може да летите директно или с прекачване. Сред авиокомпаниите, които летят от София до Тел Авив, са: Wizz Air, Bulgaria Air, LOT, Turkish Airlines и други. Добре е предварително да проверите самолетното разписание, както и дали полетът е с прекачване, колко трае престоят и т.н.

Полети Варна Тел Авив

От Варна до Тел Авив се изпълняват полети ежедневно. Те са директни или с прекачване. Като е необходимо предварително да проверите какво е полетното разписание, с каква продължителност е престоят между отделните полети и т.н. По маршрута Варна Тел Авив летят няколко авиокомпании, сред които Bulgaria Air и Turkish Airlines.

Полети Бургас Тел Авив

От Бургас до Тел Авив се изпълняват полети няколко пъти седмично, като те са с поне едно прекачване. Затова е добре предварително да проверите полетното разписание, времето и мястото на престоя, както и всички допълнителни детайли, които ще са от значение за пътуването ви до Тел Авив.

Подготовка за пътуването до Тел Авив

Първото нещо, което се питаме, когато планираме пътуване до Тел Авив, е трябва ли виза за Израел? За да пътувате до Израел, в т.ч. Тел Авив, не ви е нужна виза. Ще ви трябва международен паспорт.

Преди пътуването до Тел Авив е добре да се запознаете с изискванията за багаж на авиокомпанията, с която летите. Важно е да обърнете внимание на ограниченията за размерите на багажа, какви са забранените вещи в самолета, какво задължително да носите със себе си, когато пътувате до Тел Авив и т.н. Цялата необходима информация ще намерите в туристическия пътеводител на eSky, както и в блога.

Така ще може да се подготвите за пътуването си до Тел Авив и да се насладите на едно незабравимо и спокойно пътешествие!

✔️ Има ли специални оферти за полети до Тел Авив на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Тел Авив, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Тел Авив, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Тел Авив?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Тел Авив, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Тел Авив

Популярни авиокомпании, опериращи до Тел Авив

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тел Авив

Виж хотели в Тел Авив