Меню

Търсене на полети до Тепик

Покажи филтри

Тепик

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC-6 (лято), UTC-7 (зима)
  Валута: Песо (MXN)

 • За любителите на изкуството

  В центъра на Тепик, на Zacatecas Norte 284, се намира музей, посветен на произведенията на великия поет и писател – Амадо Нерво, роден в този град през втората половина на 19 век.

 • За активна почивка

  Ако отидете в Тепик със семейството или приятелите си и се чудите какво да правите в свободното си време, препоръчваме La Loma. Това е парк в Calle Mojave, в който се организират пейнтбол и други игри.

 • Очарователният Сан Блас

  На около 50 км от града се намира прекрасният пристанищен град Сан Блас. След като е станал свидетел на много битки, включително и тази за независимостта на Мексико, днес там ще видите спокойни плажове и екзотични птици.

Забележителности на Тепик

Тепик е най-големият град в западната част на Мексико и щата Наярит. Той е главен градски център в този известен селскостопански район. Там се отглеждат захарна тръстика, тютюн и цитрусови плодове. Историята на Тепик датира от 16 век, когато е основан.

Природата, която заобикаля града е невероятна. Има множество езера, впечатляващи водопади и фантастични природни пейзажи. На север от града се намира най-високият водопад в щата Наярти, чиято вода тече през каменните скали. На хоризонта се разкрива вулканът Sanganguey, който има свое собствено езеро. От Тепик, само на час път, се разпростират пясъчните плажове на Тихия океан.

Една от най-разпознаваемите сгради в Тепик е Катедралата де Пурисима Консепсион, с две симетрични камбанарии. Друг интересен елемент от архитектурата на града са сградите на местните власти, разположени на Avenida Mexico Norte, на която можете да видите красиви стенописи, чийто автор е Хосе Луис Сото. Картините са направени в края на 90-те години и показват историята на Мексико.

Градската атмосфера е перфектно отразена на площада Plaza de Armas, построен върху руините на града от началото на историята му. Той е едно от любимите места на местните и туристите. Там има колоритни фонтани, вечер е препълнен, а в сряда има жива музика, бъдете смели и се присъединете към танцуващите хора.

Къде да отидем да хапнем? Много популярно и прочуто място не само в Тепик, но и в цяло Мексико, е Emiliano Comida Y Vino на Calle Emiliano Zapata Oriente Ote 91. Заведението е особено подходящо за закуска със страхотния пресен сок и свежи, местни плодове. Друг често препоръчван ресторант е El Marlin de Tepic, разположен от Calzada del Panteon 45. Там ще получите чудесни морски дарове, включително и специалитетите – pescado zarandeado или риба на скара.

Полезна информация за летищата в Тепик

Популярни авиокомпании, опериращи до Тепик

Полетно разписание: Тепик

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Тепик

Виж хотели в Тепик