Меню

Търсене на полети до Трапани

Покажи филтри

Трапани

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Най-качествената сол

  От древността Трапани е известен с производство си на сол. През XIX в. „бялото злато“ дори се  изнася за Норвегия. Пробляскващите планини от сол, плитката вода и открояващите се птици все още са характерен пейзаж.

   

 • На разходка

  На 50 км на изток от Трапани, е разположен древният град Сегеста, който е бил разрушен от картагенците. До днес се е запазило недовършено светилище и театър.

 • Празник на храната

  Страгусто (StraGusto) или Празникът на уличната храна, се провежда в края на месец юли на площад Mercato del Pesce. Ще опитате не само вкусотии от Трапани, но и от други сицилиански градове, като Палермо, Панталерия.

Забележителности на Трапани

Древният пристанищен град на западния бряг на Сицилия, през вековете е бил важен Средиземноморски търговски център. Най-интересната част на Трапани започва зад Пиаца Витторио Емануеле и продължава към края на полуострова, където са пристанищният район и Старият град.

Рибният пазар е съществена забележителност от Пристанището, където местните рибари продават сутрешния си улов. Ако попитате, те ще ви обяснят как да подготвите даден вид риба и как да го сервирате, за да се насладите максимално на вкусовите качества. Има и огромно разнообразие на морски дарове. На някои щандове продават риба, пържена на място - просто си вземете и я хапвайте като чипс.

Посетете и пристанищната винарска изба на Via Ammiraglio Staiti. Опитайте най-добрите местни вина, предястия с риба тон, мезета, съдържащи месо от магаре или черно свинско, сирена, салати и други регионални продукти.

Най-пищният празник, отбелязван в града е Страстната седмица. Кулминацията е на Велики петък, когато 20 платформи с образи на светци от 17-ти век, украсени с цветя, златни и сребърни накити, се показват извън църквата. Процесията преминава през целия Стар град и трае цяла нощ, като в събота сутринта изображенията на светците се връщат обратно в храма.

Не се притеснявайте, когато огладнеете, защото Трапани има какво да ви предложи. Нека започнем с предястията - в Capricci in Tavola на ул. Corso Italia ще опитате най-добрите закуски, приготвени изцяло с местни продукти. Там се предлага и огромен избор от местни вина. Коагто сте наистина изгладнели, посетете Trattoria La Golosa на Via Salemi. Изкушаващи морски дарове и паста, приготвени по всякакъв възможен начин ще ви накарат да си оближете пръстите. Най-големият специалитет е тартар от риба тон. Ако гладът ви изненада, докато сте на нощна разходка в пристанищния район, отидете в Maree на ул. Serisso за най-добрата бърза храна - изпечени сардини или октоподи, скромно поднесени в хартиена торбичка, придобиващи още по-страхотен вкус, докато ги хапвате, загледани към морето.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Трапани на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Трапани, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Трапани, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Трапани?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Трапани, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Трапани

Популярни авиокомпании, опериращи до Трапани

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Трапани

Виж хотели в Трапани