Меню

Търсене на полети до Торино

Покажи филтри

Торино

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Парк Валентино

  Когато се нагледате на дворци и внушителни сгради, отправете се към парк Валентино. В част от него е построено малко средновековно селце с всички необходими сгради – дворец, занаятчийски ателиета, музеи. Поводът за неговото създаване е бил изложение, но то се харесва толкова, че го оставят за постоянно. Част от парка е също Савойската ботаническа градина.

 • Египетският музей

  Макар да не посещавате Торино с нагласата да разглеждате забележителности, свързани с Египет, музеят си заслужава, защото това е една от най-добрите подобни експозиции извън Кайро. 

 • Националният автомобилен музей

  Този музей представя по достъпен начин развитието на автомобилната индустрия през годините. Обърнато е внимание на ролята на Торино в този отрасъл, но най-впечатляваща е колекцията от винтидж автомобили.

Забележителности на Торино

Въпреки славата си на индустриален център, Торино е елегантен град с широки улици и площади, красиви сгради и интересни места за посещение. Доста преди да се превърне в роден дом на автомобилните компании Фиат и Ланчия, династията на Савоите е искала да превърне Торино в равен на останалите европейски столици град.

Бившият кралски дворец заема цяла страна от големия площад „Кастело“. Ако отделите време да го разгледате, ще бъдете смаяни от 26-те разкошно декорирани апартамента. В дясното крило се намира залата с бронирани кралски доспехи, която е най-голямата подобна колекция в цяла Европа, а отляво е входът за кралската библиотека. Около двореца се намират кралските градини, през които се стига до Археологическия музей.

Огромният дворец „Мадама“ е истинският шедьовър на пл. „Кастело“. Основната му част е построена през 13-ти век, но всъщност той е издигнат върху останките на някогашната източна римска стена. Вътре в него се намира Музеят на античното изкуство, където се съхранява цялото културно наследство на Торино.

Ако от прочутия пл. „Кастело“ продължите по улица „По“, ще стигнете до пл. „Виторио Венето“ и преминаващата река По. Наблизо се издига внушителната сграда Моле Антонелиана, която първоначално е служела като синагога. Днес там се помещава Националният музей на киното, а стъклен асансьор отвежда посетителите до най-горното ниво, където се разкрива спираща дъха 360-градусова панорама към Савойските Алпи.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Торино на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Торино, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Торино, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Торино?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Торино, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Торино

Популярни авиокомпании, опериращи до Торино

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Торино

Виж хотели в Торино