Меню

Търсене на полети до Херес де ла Фронтера

Покажи филтри

Херез де ла Фронтера

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фламенго в сърцето и душата

  Според жителите на Херес, това е мястото, където горещото испанско фламенго е възникнало. Сред варосаните сгради и тесни улици, има доста заведения и няколко клуба, в които редовно се преподава и танцува фламенго. Освен това, при всеки по-голям празник или специален повод, площадите и улиците се изпълват с усмихнати и танцуващи хора.

 • Гранд При по Мотоциклетизъм

  Испанското Гранд При по мотоциклетизъм, което е широко популярно спортно събитие, се провежда в Херес всяка година, събирайки почитатели от цяла Европа.

 • Елитът в конната езда

  Херес е дом на една специална за цяла Андалусия институция – Училището по конна езда, в което този спорт се преподава като изкуство. Можете да разгледате 60-те конюшни и прилежащите им трасета, наблюдавайки някои наистина уникални екземпляри и тясното представяне.

Забележителности на Херес де ла Фронтера

Артистичният град Херес де ла Фронтера, познат още само като Херес, се намира в провинция Кадис и е добре известен с вината си, фламенгото и танцуващите коне. Той съчетава нотките аристократизъм, свързани с традициите и скромността, типична за домовете в региона Андалусия.

Купувайки самолетни билети за Херес, трябва поне за няколко дни да се посветите на виното. Посетете някоя от многобройните винарни, за да разберете, че още през 1100 г. пр. Хр. финикийците са разпространили винопроизводството из испанските земи. Тази традиция е продължена и от римляните през 200 г. сл. Хр., които тогава управляват същите територии. Херес е известен със своето сладко вино шери, което в Испания дори наричат „вино от Херес“.

Развъждането на картезианската порода коне, която е подвид на андалусийската, е тясно свързано с развитието на града и Конният панаир, който се провежда ежегодно. Шоуто включва грандиозен конен балет, придружен от пеене, танци, вкусна храна и ездачи, облечени в костюми от 18-ти век. Разбира се, всичко това е под звуците на испанска музика.

Сред архитектурните богатства на Херес, на които трябва да се обърне внимание е Кортезианският манастир, който се счита за една от сградите в Кадис с най-важно значение. През 15-ти век зад красивата барокова фасада за живеели кортезианските монаси, които са хранели и спасили от изчезване едноименната порода коне. Други забележителни сгради са замъкът Алказар от 11-ти век в арабски стил и катедралата Сан Себастиан, за която се твърди, че е последната в Испания, построена в готически стил.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Херес де ла Фронтера на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Херес де ла Фронтера, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Херес де ла Фронтера, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Херес де ла Фронтера?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Херес де ла Фронтера, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Херес де ла Фронтера

Популярни авиокомпании, опериращи до Херес де ла Фронтера

Полетно разписание: Херез де ла Фронтера

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Херес де ла Фронтера

Виж хотели в Херес де ла Фронтера