Меню

Търсене на полети до Загреб

Покажи филтри

Загреб

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Името на града

  Легендата разказва, че уморени войни, преминавали през града, точно до фонтана Мадушевац в долната част на Стария град. Там, красива девойка е стояла и "загребвала" вода, която раздавала на преминаващите и жадни войни. 

 • Музеят на техниката

  Един от най-посещаваните музеи в Хърватия се намира в Загреб. Той е открит през 1954 г. В него ще видите парна машина от 19 век, исторически влакове и автомобили.

 • Зоологическата градина

  Ако пътувате с деца, посетете зоологическата градина, близо до парк Maksimir, отворена през 1925 г. Днес там живеят близо 200 животни, някои от които със сигурност не сте виждали.

Търсене и резервиране на самолетни билети до Загреб

Лесно ще откриете и резервирате полети до Загреб с помощта на търсачката на eSky. С нея можете лесно и бързо да намерите, сравните и запазите мястото си в самолета до хърватската столица. Нужно е просто да въведете критериите си за търсене и само за секунди системата ще визуализира предложения от над 950 авиокомпании. 

Полети от София до Загреб
Между българската и хърватската столица можете да летите няколко пъти седмично - с прекачване на летища в различни градове. Сред тях са Варшава, Белград, Амстердам, Истанбул, Виена и др. Когато избирате пътешествие с прекачване, имайте предвид колко време е престоят на междинното летище. Обикновено ако не става въпрос за технически стоп, при който просто изчаквате в самолета, а има прекачване в друг, то най-вероятно ще се наложи отново да регистрирате себе си и багажа си за следващия полет. 

Един от най-кратките полети с прекачване София Загреб е с времетраене от около 4 часа, като междинното летище е Мюнхен. Сред авиокомпаниите, с които можете да летите, по маршрута, са: Austrian, Lufthansa, LOT, KLM, Turkish Airlines, Air Serbia, Air France и други. 

Кога можем да намерим изгодни полети до Загреб
Колкото по-рано резервираме самолетните си билети, толкова по-изгодни ще са те. Обикновено между 4 и 6 седмици преди датата на полета е най-подходящото време за това. Разбира се офертите в последната минута също са възможна опция. Те обаче невинаги са налични, затова и не можете да разчитате на тях. Често обаче авиокомпаниите правят разпродажби на самолетни билети и промоции на полети, което дава добри възможности за това да намерите изгодни полети до Загреб. 

Лесен начин, с който да сте информирани кога има полети до Загреб на добра цена е ценовото известие на eSky. Чрез него ще получавате персонализирани предложения на имейла си, спрямо предварително зададените от вас критерии. Този инструмент ви спестява време от търсене, като ви дава достъп до офертите и възможност директно да резервирате желания полет. Нюзлетърът е подобен инструмент, с който ще получавате оферти за полети до различни дестинации по имейл, отново с възможност за директна резервация. 

Летище Загреб
Хърватската столица се обслужва от летище Плесо, разположено на около 10 км от града. Дотам можете да се придвижите с автобус, такси или кола под наем. Автомобил можете да наемете на място на летището или предварително през сайта на eSky. В специалната секция Коли под наем ще откриете разнообразие от автомобили и допълнителни удобства към тях. 

Хотелско настаняване в Загреб
Второто по важност след самолетните билети при планиране на пътуване е хотелското настаняване. Лесно ще намерите изгодни оферти за хотели в Загреб в специализираната секция в eSky. Системата събира на едно място предложения от над 1.3 млн хотела по целия свят. Можете да търсите по предпочитаните от вас критерии като например цена на нощувка, наличие на отстъпка, разстояние от центъра до града, отзиви от клиенти и много други. 

Страничната лента с филтри за търсене дава възможност за още по-детайлно селектирани на предпочитаните оферти. Там можете да избирате какви удобства да включва хотелът, какъв тип изхранване да предлага и много други. 

Как да си спестим до 30% от цената за полет и хотел в Загреб 
Специалната секция Полет+Хотел ви дава възможност да намерите и резервирате двете услуги в хърватската столица само в 4 лесни стъпки и с до 30% по-малко от общата цена, която бихте платили, ако ги резервирате поотделно. За целта просто е необходимо да въведете критериите си за търсене и да следвате стъпките от процеса. 

Документи за пътуване до Загреб
До хърватската столица можете да пътувате с международен паспорт или лична карта. Много важен документ е бордната карта, без която няма да бъдете допуснати на борда на самолета. Тя се издава чрез процеса на регистрация за полета, която в зависимост от авиокомпанията може да бъде традиционна (на летището) или онлайн. Данните в бордната карта трябва да съвпадат с тези в документа за пътуването. Необходимо е да я принтирате и носите със себе си на летището. 

Имайте предвид че при някои нискотарифни авиокомпании е налична само онлайн регистрация. В случай че пропуснете да я направите или не носите принтирана бордната си карта, може да бъдете таксувани допълнително на летището. 

Подготовка за пътуването до Загреб
След като се погрижите за самолетните билети и настаняването в Загреб, можете да започнете да се подготвяте за пътуването си. От голяма важност е багажът, с който ще летите. 

Първо проверете на колко и какви чанти багаж имате право. Имайте предвид, че всяка авиокомпания има различни изисквания за теглото и размерите на ръчния и регистрирания багаж. Ако прецените, че ще ви трябва повече багаж, то заявете допълнително регистриран. В повечето случаи тази услуга е по-скъпа на летището, затова я добавете предварително. 

По отношение на багажа има значение и какво носите в чантите си. За ръчния и за регистрирания багаж има различни изисквания за съдържанието. Така например в чантите, пренасяни на борда на самолета, не се допускат повече от 1 л. течности. Те трябва да са разпределени в опаковки с вместимост до 100 мл. Подробна информация за това какви предмети и стоки не можете да пренасяте в багаж си в самолета ще откриете в специалния списък със забранени за превоз в самолета вещи

Забележителности в Загреб 
Ще ви направи впечатление, че градът е обособен на два района - Горний и Долний град. 
Река Сава минава през града, което дава добри възможности за прекарване на времето на открито - било то за разходка, снимки и др. 

Други благоприятни за разходки и отдих места сред природата са ботаническата градина и паркът Максимир, където ще видите различни представители на животинския и растителния свят като например панди, лъвове, кенгуру и др. 

Сред забележителностите в Загреб, които си струва да посетите, е катедралата Света Богородица с двете ѝ кули и фонтанът пред нея. По време на разходката ви няма как да пропуснете уличните фенери, някои от които все още се палят ръчно. Ако сте там по залез слънце, можете да станете свидетели на процеса по запалването им. 

Интересно за посещение място в Загреб е втората най-стара аптека в Хърватия, датираща от средата на 13 в. Кулата Лотршак е построено през същото столетие, като тя също си заслужава посещението. Ако се изкачите по стълбите към върха ѝ, ще можете да видите града от различен ъгъл. 

В южната част на града се намира езерото Ярун, което се използва от местните като море. Там можете да плувате, да събирате тен, да се забавлявате с водни спортове или просто да се насладите на нещо вкусно за хапване и пийване. 

Ако обичате музеи, се отбийте през Археологическия. Там ще видите прелюбопитни експонати, сред които мумията - част от Египетската колекция. В Загреб можете да посетите Музея на разбитите връзки, включващ различни реални истории и предмети, разказващи за края на любовни взаимоотношения. 

Какво да опитаме в Загреб 
Щруклите са едно от типичните ястия, наподобяващо баница или лазаня. Те се предлагат в солени и в сладки варианти. Друга храна, която да опитате в Загреб, е папреняци, подходящи по-скоро за десерт, тъй като са вид сладки. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Загреб на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Загреб, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Загреб, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят до Загреб?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Загреб, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Загреб

Популярни авиокомпании, опериращи до Загреб

Полетно разписание: Загреб

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Загреб

Виж хотели в Загреб