Меню

Търсене на полети до Занзибар

Покажи филтри

Занзибар

 • Обща информация

  Официален език: Суахили, английски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Шилинг (TZS)

 • Родната къща на Фреди Меркюри

  Безсмъртният фронтмен на групата Куин, е всъщност родом от Занзибар. Домът му се намира в Стоун таун и е обект на постоянен интерес.

 • Храна

  Типично за географското си положение, Занзибар предлага изобилие от морски дарове и екзотични плодове, като манго, кокос, ананас, пасифлора и подобни. Коктейл от местна водка и фреш от манго е идеално начало и завършек на вечерта.

 • Светът на подправките

  Занзибар е добре познат с търговията с подправки. Затова се предлагат няколко тура, които обясняват на заинтересованите как се произвеждат различните подправки, както за различните им приложения.

Забележителности на Занзибар

Някъде в Индийския океан се намира малък остров, който е бил в ръцете на португалци, британци и така, докато постигне независимост. Днес Занзибар е автономен регион, съставна част от държавата Танзания. Столица и най-голям град е също Занзибар.

Международното летище на острова увеличи капацитета си през последните години, което го прави по-гостоприемно за чуждестранните туристи. При кацане на летището, получавате бланка за попълване и такса за плащане, които ще ви дадат право на туристическа виза. Относно трансфер до хотела, е най-добре да се разчита на такъв от хотел или агенция.

Най-подходящият сезон за посещение е местното лято, наричано „къс, сух сезон“ между януари и началото на март. „Дългият сух сезон“ или еквивалентът на зима, между юни и октомври също е подходящ, тъй като тогава температурите са около 25 градуса. През останалите месеци валежите са често срещани.

Стоун таун или Стария град на Занзибар е най-интересната част от града. Там се намира Двореца на султана, построен през 19-ти век и с изглед към океана. Днес служи за исторически музей, показващ живота на някогашните управници. Къщата на чудесата е най-високата и голяма сграда в Стоун таун, намираща се в непосредствена близост до парк Фородхани. Построена е през 17-ти век от втория султан на Занзибар, а днес е Музей на историята и изкуствата на Занзибар. Друга основна забележителност е Старата крепост, служила за отбрана от португалците.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Занзибар на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Занзибар, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Занзибар, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Занзибар?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Занзибар, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полезна информация за летищата в Занзибар

Популярни авиокомпании, опериращи до Занзибар

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Занзибар

Виж хотели в Занзибар