Меню

Търсене на полети до Беларус

Покажи филтри

Беларус

 • Минск
 • Обща информация

  Официален език: Белоруски, руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (BYN)

 • Островът на сълзите

  До Островa на сълзите се стига през малък, пешеходен мост. Там ще откриете паметник в чест на жертвите от 9-годишната война между СССР и Афганистан, продължила от 1979 г. до 1988 г. Друга забележителност на острова е статуята на малко момче с ангелски крила. Има поверие, че ако булките докоснат позлатените му гениталии в сватбения си ден, то със сигурност ще имат дете. 

 • Метрото на Минск

  Най-удобният и бърз начин да се придвижвате в Минск е чрез метро. Подобно на метрото и в други бивши социалистически столици, това в Минск също има много красиви станции. 

 • Съветското наследство

  На много места в Минск съветската архитектура и нейните елементи са изключително добре запазени. Ще забележите доста сърпове и чукове из целия град, кокто и няколко статуи на другаря Ленин.

Забележителности на Минск

Сгушена между Полша, Русия, Украйна, Литва и Латвия, Беларус остава една от най-малко посещаваните европейски държави. Въпреки това, си заслужава да посетите столицата на страната – Минск, защото тя ще ви разкрие една нетипична атмосфера на модерен град със северен характер, запазил носталгична нотка от социалистическия строй. 

Площадът на независимостта е най-централното място, където се случва всичко. Той е един от най-големите в Европа. Около него се намират ключови сгради като: сградата на парламента на Беларус, католическата катедрала „Св. Симеон и Св. Елена“, сградата на кметството, както и статуя на Ленин, търговски център, университет и дори ирландски пъб. Сградата на Държавната опера и балет със сигурност ще остави траен спомен у вас с белия си цвят и фонтани отпред. Местните наричат любимата си сграда Болшой театър по примера на известния московски еквивалент.

Ако сте почитатели на красивите градски паркове и градини, посетете парк “Горки“. Той е открит още през 1800 г., а днес в него има увеселителна част, включваща виенско колело с височина от 56 метра, кънки на лед и планетариум с обсерватория.

Заради бурната си история, Минск днес разполага с изключително малък, но чаровен старинен квартал, който е заключен между река Свислоч и Двореца на републиката. Там ще попаднете на старото кметство, няколко църкви и музеи. Съвсем близо е и т.нар. предградие Света троица, което днес се пада близо до центъра, но в миналото си е било истинско предградие, откъдето идва и името му. Това е най-старата запазена част от града, реставрирана през 80-те години на XX век. Къщичките в пастелни тонове и калдъръмените улички определено ще ви пренесат в друг период.  

✔️ Има ли специални оферти за полети до Беларус на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Беларус, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Беларус, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Беларус?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Беларус, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Беларус