Меню

Търсене на полети Унгария - до Унгария

Покажи филтри

Унгария

 • Будапеща
 • Дебрецен
 • Обща информация

  Официален език: Унгарски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Форинт (HUF)

 • Архитектура

  Истинско съкровище в архитектурно отношение, градът изобилства от барокови, неокласически, и ар нуво сгради. Почти всяка сграда тук крие интригуващи тайни от минали епохи, а сградата на унгарския парламент е едно спиращо дъха произведение на изкуството. 

 • Романтика

  Разходка с корабче под великолепните мостове на дунава под звуците на нежен валс и в компанията на невероятно красиви гледки – това може да не е точно вашето понятие за романтика, но със сигурност ще събуди някои от най-нежните струни на душата ви. 

 • Вода

  Будапеща е благословена с изобилие от минерални извори. Можете да избирате между турски, ар нуво и съвременни бани. Много хора идват тук в търсене на лек за своите болежки, но болшинството използват басейните за забавление.  

Забележителности на Будапеща

Кралицата на Дунава е потопена в история, култура и природна красота. Настройте и заредете добре фотоапарата си, защото в една от най-прелестните европейски столици почти няма кадър, който няма да искате да заснемете.

Пригответе за множество забележителности – руини от римско време в музея Аквинкум, красиви църкви и площади, живописни мостове, свързващи източния и западния бряг на реката, Рибарският бастион, разкриващ изумителна гледка към Пеща, Кралският дворец, Националната опера, пленителната сграда на парламента, която ще остане запечатана в съзнанието ви за цял живот, и още и още...

Музеят за изящни изкуства в Будапеща притежава една от световно значимите колекции на произведения на изкуството с творби на Огюст Роден, Рафаел, Диего Веласкес, Ел Греко и много други.

Интересен е остров Маргит, на който можете да се разходите сред невероятна зеленина и цветни градини, както и сред историята на Унгария от XI в. насам. Пистата за Формула 1 „Хунгароринг“, намираща се на около 20 км от града пък, привлича десетки хиляди посетители всяко лято. 

Едно от предимствата на Будапеща е, че предлага добра храна на достъпни цени. Градът преминава през кулинарна революция, така че всеки месец се отварят нови и нови ресторанти, а други затварят врати. Ако не харесвате луксозните ресторанти с гурме храна в миниатюри порции, не се тревожете – ще намерите нещо и за себе си. Повечето заведения изнасят своето меню пред заведението, така че да можете да го видите преди да седнете. Имайте предвид, че някои заведения приемат само кеш. В повечето можете да платите и в евро, но по курс, който заведението определи.

Хотелското настаняване в Будапеща е изключително изгодно. 

✔️ Има ли специални оферти за полети до Унгария на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Унгария, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Унгария, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Унгария?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Унгария, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Унгария