Меню

Търсене на полети до Ирландия

Покажи филтри

Ирландия

 • Дъблин
 • Корк
 • Трали
 • Шанън
 • Обща информация

  Официален език: Ирландски, английски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Културни щрихи

  Дъблинските писатели заслужават световно признание и уважение. Може би затова сградата, в която се помещава техният музей, прилича на дворец. В него са изложени факти и експонати, свързани с живота и творбите на Оскард Уайлд, Бърнард Шоу, Джеймс Джойс, Самюъл Бекет, Джонатан Суифт и други. Друг културен център е Националната галерия. Възползвайте се от безплатния вход и ще видите около 15 000 произведения на изкуството от 13 до 20 век.

 • Гинес

  Дъблин не е Дъблин без Гинес. Освен по баровете, за националната напитка на ирландците може да научите повече в Музея на Гинес. Историческата разходка в света на тъмното пиво съвсем естествено завършва с халба в ръка на панорамния бар в музея.

 • Голямото ирландско преселение

  Корабът „Джини Джонсът“ е интересен спомен от миналото на Ирландия, макар и да е свързан с един от най-тъмните периоди, а именно – Големият глад (1845-52 г). Този плавателен съд е направил 16 курса до Америка и е превозил около 2500 души, търсещи нов живот и препитание отвъд океана. Смята се, че по време на посочения период емигрират около 1 млн. ирландци.

Забележителности на Дъблин

Едно от типичните народни схващания, с които са известни ирландците е, че днешната работа може да почака утрешния ден. Към това призовава и Дъблин, който сякаш протяга халба с бира от всеки ъгъл към посетителите си.

Св. Патрик и бирата Гинес определено са най-разпознаваемите символи на града, но Тринити Колидж със своята внушителна библиотека е може би най-известната забележителност. Дългата зала в Старата библиотека побира в себе си повече от 200 000 тома. Входният билет включва посещение на няколко зали, сред които е и Залата с Келтската книга. Това е илюстрован ръкопис от 9 век. Препоръчително е да се направи предварителна резервация за посещение, за да се избегне дългото чакане.

Катедралите Св. Патрик и Крайст Чърч са сред най-важните храмове в Ирландия. В криптата на Крайст Чърч се пазят най-старите дърворезби в страната. Друга историческа сграда, която векове наред присъства в ирландската история е Дъблинският дворец. Той е бил крепост, съд, затвор, съкровищница, седалище на английските власти, а днес в част от него се помещава Музея на полицията.

Главната улица на Дъблин се нарича О‘Конъл, а по едноименния мост се стига до Южната страна на река Лифи, която минава през града. По традиция това е парти районът, в който са разположени редица барове, ресторанти, хотели и хостели. Култовият бар Темпъл, който е едно най-посещаваните заведения в Дъблин е задължителна спирка. Близо се намира  железният мостът Ха‘пени, което е едно от най-сниманите места. Историята гласи, че бизнесмен е построил този мост, а в замяна е получил правото да взима такса от половин пени на всеки преминаващ ферибот в следващите 100 г.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Ирландия на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Ирландия, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Ирландия, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Ирландия?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Ирландия, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Ирландия