Меню

Търсене на полети до Таджикистан

Покажи филтри

Таджикистан

 • Душанбе
 • Обща информация

  Официален език: Таджикски, руски
  Часова зона: UTC +5
  Валута: Сомони (TJS)

 • Най-голямата чайна в света

  Въпросната сграда има капацитета да побере 3200 човека, като днес се ползва по-скоро като конферентен център и зала за балове и преми на чуждестранни делегации. Мраморът и дърворезбите на местни майстори-занаятчии красят огромната сграда.

 • Крепостта Хисар

  Ако обърнете внимание на банкнотата от 20 таджикистански сомони, ще забележите крепостта Хисар, която се намира за 30 км западно от Душанбе и е идеална дестинация за еднодневна екскурзия. Останките от някогашната крепост, построена през 18-ти век, заедно с заобикалящата я природа, са предпочитано бягство от града за местните.

 • Природният резерват „Нурек“

  На 80 км югозападно от Душанбе по магистрала А385, ще намерите язовир с опалово сини води, който е вторият най-високо разположен в света. Кокетно са „кацнали“ плаващи къщички, които примамват към дълъг уикенд сред природата.

Забележителности на Душанбе

Столицата на Таджикистан е от онези дестинации, които първоначално търсим с въпросителна върху картата и по-късно се питаме, как така не сме ги открили по-рано. Самият град възниква доста отдавна, като пресечена точка на древни търговски маршрути. На неговото място е имало голям пазар, провеждащ се всеки понеделник, от където произлиза и името му, което е с персийски корен.

Етнографският музей, заедно с Националния музей за антики се помещават в една сграда и представляват добър курс по история и култура на Таджикистан, който набързо може да минете, за да разбирате по-лесно местните и техния манталитет. Ще видите необичайно големи дървени обувки и ръкавици, емайлирани обеци и амулети, специални копринени платове, известни като „атлас“, носени от жените в Таджикистан за специални поводи и други.

Паркът „Рудаки“ носи името на „бащата“ на персийските поети. Множеството алеи, преминаващи през цветни лехи, езера и фонтани сякаш са покрити с балдахин от зеленина, дължащ се на големите дървета в парка. Там се намира често сниманата статуя на поета Рудаки и огромния флаг на страната, веещ се гордо на 165 метра височина.

Сред най-впечатляващите съвременни паметници на Душанбе е статуята на основателя на Саманидската династия – Исмаил Сомони, която е издигната по повод 10 вековната история на империята. Нейният арт деко стил и близостта с площада на приятелството, я превръщат в привлекателно място за разходки и снимки.

✔️ Има ли специални оферти за полети до Таджикистан на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет до Таджикистан, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет до Таджикистан, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиокомпании летят до Таджикистан?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети до Таджикистан, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи до Таджикистан