Меню

Търсене на полети от Porto Seguro Airport

Покажи филтри

Porto Seguro Airport

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Не правете това

  Едни от най-популярните екскурзии в Порто Сегуро са тези до кораловия риф Recife de Fora. Препоръчваме ви да не участвате в тях, защото придвижвайки се, корабите унищожават това чудо на природата.

 • Индианските корени

  В Resata Pataxo da Jaqueira, на около 9 км от центъра на града, се намира резерватът на индианците Pataxo. Ако не говорите португалски, със сигурност ще имате нужда от преводач.

 • Гарантирано топло време

  В Порто Сегуро времето винаги е страхотно. През лятото, от декември до февруари, температурата достига 40 градуса. През зимата, от юли до октомври, минималната температура е 19 градуса.

Забележителности на Порто Сегуро

Порту Сегуро се намира в района на Bahia и всяка година очарова туристи от цял свят с изключителните си плажове, изискана храна и прекрасна природа. Този град има важно значение за историята на Южна Америка, защото именно през него минават първите кораби на европейските колонизатори.

Съвременна Бразилия, описана преди няколко века като Terra de Vera Cruz, е открита на 22 април 1500 г. от португалски моряци под командването на Pedro Alvares Cabrala. Това място е наречено "Порто Сегуро" и е присъединено към Кралство Португалия. Старият град (Cidade Alta) е разположен живописно на хълм, където все още може да разгледате 40 реставрирани колониални сгради и исторически църкви, сред които е Nossa Senhora da Penha Matrix от 18 век. До плажа в северната част на града можете да видите реплика на кораб на откривателите на града.

Това, с което е известен Порто Сегуро, е топлото време и плажовете с бял пясък. Неслучайно Praia do Espelho Curuipe се счита за един от най-красивите морски райони в цялата Бразилия. Ако минете оттам, не забравяйте да потърсите ленивците, които със сигурност се наслаждават на почивката си под сянката на кокосовите дървета. Любителите на природата определено ще харесат запазената местност Mata Atlantica. Тя представлява тропическата джунгла с блатисти местности, скалисти склонове и изобилие от екзотични растения.

Традиционни ястия от район Bahia са акарахе (пържени кюфтета от боб), moqueca (яхния от риби и морски дарове с кокосово мляко), vatapa (пюре от раци, риба, кашу, ядки, кокосово мляко), xinxim de galinha (задушени пилешки пръчки със скариди и ядки).

Популярни авиокомпании, опериращи Porto Seguro Airport

Полетно разписание: Порто Сегуро