Меню

Търсене на полети от Bari Palese до Bordeaux Mérignac

Покажи филтри

Бордо

 • Обща информация

  Официален език: Френски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Водното огледало

  Площад „Де ла Бурсе“ е част от спиращия дъха архитектурен ансамбъл на Бордо, построен през неговата златна ера – Просвещението през XVIII век. Сградите се отразяват в обособената водната повърхност на площада, което създава илюзията за двойното измерение на Бордо.

 • Каменният мост

  Каменният мост, който свързва двата бряга на река Гарона е построен по заповед на Наполеон Бонапарт. Той има толкова арки, колкото са буквите в името на владетеля.

 • Ботаническите градини на Бордо

  Ботаническата градина Ла Бастие е разположена на десния бряг на река Гарона, пресъздаваща различни природни пейзажи от цяла област Аквитания. Старата ботаническа градина на Бордо се намира на другия речен бряг и в нея се отглеждат още растителни видове от Азия и Америките.

Забележителности на Бордо

Самото име на столицата на виното е достатъчно, за да предизвика асоциации за романтични пейзажи в компанията на чаша подбрано питие. Бордо е домакин на най-голямото винено изложение в света Vinexpo, а едноименният сорт вино се произвежда в региона още от VIII век. В града има около 9000 регистрирани винарни, затова всяка година се произвеждат над 700 млн. бутилки червени и бели вина.

Заради впечатляващата си архитектура, след Париж, Бордо има най-много обекти, включени в Списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство във Франция. Сред забележителностите му са: историческият център „Лунно пристанище“, включващ готическата катедрала „Св. Андре“, кулата Пей-Берлан, базиликата „Св. Михаил“, сградата на Големия театър в неокласически стил, Музеят на Аквитания и Музеят на изящните изкуства.

Климатът в Бордо се характеризира с мека зима и топло лято, поради което градът е подходящ за посещения целогодишно. Но имайте предвид, че през летния сезон често падат дъждове. Градският транспорт се състои от автобуси, трамваи и фериботи, които свързват двата бряга на река Гарона. Работното време на превозните средства е от 05:00 ч. до 01:00 ч., като единственият неработен ден за транспорта е първи май.

Близкото разположение до Атлантическия океан и животът около река, определят присъствието на риба  и морски дарове в менютата на местните заведения. Често срещани са също специалитетите от агнешко месо. Прочути десерти са сладките канели, които представляват карамелизирани сладки и лешниците медок, които са изпечени лешници със захар.

✔️ Има ли специални оферти за полети Bari Palese Bordeaux Mérignac на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Bari Palese Bordeaux Mérignac, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Bari Palese Bordeaux Mérignac, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Bari Palese Bordeaux Mérignac?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Bari Palese Bordeaux Mérignac, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Полетно разписание:

Бари Бордо

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Бордо

Виж хотели в Бордо