Меню

Търсене на полети от Catania Vincenzo Bellini

Покажи филтри

Vincenzo Bellini

 • Обща информация

  Официален език: Италиански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Фонтанът на слона

  Символът на града е фонтанът със скулптура на слон, който е създаден през 18-ти век. Намира се на площад Duomo и изобразява точно това животно, защото то играе важна рола в историята на града и най-вече във военната ѝ част.

 • Via Etnea

  Главната улица на града тръгва от Старото пристанище и стига до подножието на вулкана Етна. Покрита е с лава от вулкана и в по ниската си част е предимно пешеходна. Там има доста магазини и ресторанти.

 • Пазарите на града

  Не пропускайте да посетите Рибният пазар на Piazza Alonzo di Benedetto, където още от ранни зори рибарите продават улова си. Друг пазар, който си струва да се посети е Fiera di Catania на Piazza Carlo Alberto.

Забележителности на Катания

Катания е един от големите италиански градове и вторият по големина в Сицилия, разположен на източното крайбрежие на острова, обливан от водите на Йонийско море. Градът много пъти е страдал от земетресения и изригванията на Етна, в чието подножие е бил основан. По време на цялата си история до сега, Катания е бил построяван на ново цели седем пъти. Сградите в бароков архитектурен стил все още са налице, благодарение на черния вулканичен камък, от който са построени.

Катания е мобилен град - разполага с морско пристанище, намира се близо до сицилианската магистралата, а наблизо има и летище. Catania-Fontanarossa е популярно летище, което всеки месец обслужва около 8 млн. души. Можете да стигнете до там с автобус, който тръгва на всеки 30 мин. от центъра на града.

Местната кухтя е типично сицилианска. Едно от най-прочутите ястия е Pasta alla Norma - леко пикантна паста с доматен сос, патладжан и солена рикота; типичен десерт е granita, който е подобен на сорбета, но по-лек; от плодовете по-характерни са червените портокали.

Ще забележите, че в града има голямо разнообразие от ресторанти, които винаги се радват на клиентела, както от туристите, така и от местните. За типичната италианска, сладка закуска, можете да отидете до Pasticceria Savia на Via Etnea. Ресторантът Corte dei Biscari на Via Porticello №5 е място, което трябва да посетите, заради рибните специалитети. Ако все пак искате да се разнообразите от пицата и пастата, отидете в Feelin' Good на Via Carlo Felice Gambino 17, където ще можете да опитате вкусни бургери.

✔️ Има ли специални оферти за полети Catania Vincenzo Bellini на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Catania Vincenzo Bellini, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Catania Vincenzo Bellini, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Catania Vincenzo Bellini?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Catania Vincenzo Bellini, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Catania Vincenzo Bellini

Полетно разписание: Катания