Меню

Търсене на полети от Dubrovnik Cilipi

Покажи филтри

Cilipi

 • Обща информация

  Официален език: Хърватски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Куна (HRK)

 • Дворецът на Ректора

  Тази забележителна сграда е смесица от готика и ренесанс. Някога център на властта, днес сградата е дом на Музея на културата и историята.

 • Гледка за милиони

  Несъмнено най-красивата гледка към града може да намерите, спускайки се с лифт по гребена на планината Сръд. През летните месеци лифта работи до полунощ. 

 • Кухня

  Дубровник е мастър шефът на Далматинската Ривиера – ризото, морски дарове, хубаво вино, ликьор от рози и други вкусотии формират „средиземноморската диета“, която ще мечтаете да спазвате цял живот.  

Забележителности на Дубровник

Дубровник отдавна не е тайна за европейските туристи. Това е един от най-посещаваните градове в Югоизточна Европа, чиято популярност нараства неимоверно, особено след снимките на известна телевизионна продукция през последните години. Ако искате да се насладите на спокойствие на историята, културата и архитектурата на това кътче от земния рай, то по-добре да пропуснете натоварения летен сезон. От друга страна, тогава е най-подходящото време за плаж, затова посетете града поне два пъти.

Старият Дубровник е запазил средновековния си облик, заобиколен от градските крепостни стени. Ако ги следвате, ще изминете около 2 км и ще може да видите всички по-значими забележителности на града. Разходката ще ви отнеме около един час, но ако решите да се отбиете и през трите места, където може да се качите върху стените за снимки, ще мине повече време. Главният вход на Стария град е през портата Пиле, до която се стига през каменен мост, под който някога е имало ров, сега превърнат в градина. Там се намира и статуята на Св. Влас – покровителят на Дубровник.

Францисканският манастир на Дубровник е построен през началото на 14-ти век. Едната му страна води до Аптеката, построена през 1317 г., смятана за най-старата в Европа. Друг забележителен манастир в рамките на Дубровник, заради чието разрастване дори са разширени градските стени, е Доминиканският.

Площад „Лужа“ е мястото, където животът на Стария Дубровник постоянно е кипял – фонтанът на Онофрио, дворецът Спонца, църквата „Св. Влас“, колоната на Орландо са сред историческите забележителности, които ще забележите.

✔️ Има ли специални оферти за полети Dubrovnik Cilipi на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Dubrovnik Cilipi, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Dubrovnik Cilipi, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Dubrovnik Cilipi?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Dubrovnik Cilipi, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Dubrovnik Cilipi

Полетно разписание: Дубровник