Меню

Търсене на полети от Diyarbakir Airport

Покажи филтри

Diyarbakir Airport

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Долмуш

  Това е най-често използваният вид обществен транспорт в Турция, както и в Диарбекир. Долмуш е малък автобус, който понякога може да се използва и като частно превозно средство.

 • Пътуване с влак

  Ако искате да опознаете по-добре Турция по традиционния начин, качете се на влак. Няколко пъти в седмицата има влак от Анкара до Диарбекир, като цялото пътуване отнема около 20 часа.

 • За феновете на сладките изкушения

  Когато сте в Диарбекир, задължително трябва да опитате два вида десерт - кадаиф и кюнефе. И двете са доста сладки, заради високото съдържание на захар, но са изключително вкусни.

   

Забележителности на Диарбекир

Диарбекир се намира в югозападната част на Турция, в долината на Тигър и Ефрат и е един от най-големите градове в региона. Този доста важен град е населен с около 930 000 души. Може да се каже, че това е неофициалната столица на турски Кюрдистан.

Ако случайно се чудите от къде да започнете с разглеждането на града, насочете се към Старата част, която е заобиколена от градските стени с обща дължина от около 6 км. Можете да влезете в Старата част през една от четирите порти, като всяка една от тях символизира четирите краища на света. Разходете се наоколо, за да оцените вековната история и зеленината около река Тигър. Можете да се насладите на цялостната осанка на Старата част отвън стените, докато пиете типичният турски чай.

Когато става въпрос за пазаруване, не очаквайте лъскави търговски центрове или търговски улици с бутици, а по-скоро ще можете да посетите автентични пазари. Има дори специален пазар за сирене, както и други тематични пазари. Посещавайки ги, ще разберете колко важна е търговията за местното общество. Освен пазарите, Старата част ще ви разкрие още и своите джамии. Със сигурност ще искате да опитате невероятната турска кухня. Затова посетете заведението Onur Ocakbasi или Selim Amca'nin Sofra Salonu.

Ако сте стигнали до града с автобус, пътуването ви трябва да е приключило на главната автогара. Тя е разположена сравнително далеч от Старата част, затова ви препоръчваме да стигнете дотам с долмуш, което е вид шатъл. Летището, разположено най-близо до Диарбекир, е "Диарбекир Хавалимани" - на около пет километра разстояние. Аерогарата предлага само вътрешни полети.

✔️ Има ли специални оферти за полети Diyarbakir Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Diyarbakir Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Diyarbakir Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Diyarbakir Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Diyarbakir Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Diyarbakir Airport

Полетно разписание: Диарбекир