Меню

Търсене на полети от Denizli Cardak

Покажи филтри

Cardak

 • Обща информация

  Официален език: Турски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Лира (TRY)

 • Символът на града

  Символът на Денизли е петел, като той има дори свой паметник на пл. Шинар. Това е най-голямата стъклена скулптура в Турция.

 • Градът с измамно име

  Денизли на турски означава "град край морето", но всъщност той се намира на около 150 км от брега. Името вероятно се отнася до богатата мрежа от подземни извори или до близките езера.

 • Памучният замък

  Памуккале, разположен на разстояние около 50 км от Денизли, на турски означава "памучният замък". Това се дължи на факта, че варовиковите тераси приличат на памук в пълен разцвет.

Забележителности на Денизли

Денизли е голям град в югозападната част на Турция. Ако сте фенове на значимите исторически артефакти или обичате да се възхищавате на красивата природа, със сигурност ще намерите нещо за себе си там. Градът с нетърпение се посещава от туристи, благодарение на близостта му до природнното творение Памуккале и руините на древните градове Хиераполис и Лаодикия. Наоколо ще видите също необикновени езера и фантастични маслинови и кедрови гори.

Градът е основният център на турската текстилна индустрия, затова си заслужава да се възползвате от посещението си там за шопинг. Планирайки пазаруването, обърнете внимание на продуктите от памук, който расте там. Когато огладнеете, хапнете кебап от автогарата, колкото и странно да звучи това като препоръка. Храната, която се сервира там, се счита за една от най-добрите в Турция, а освен това е и доста евтина.

Отсядайки в Денизли, задължително посетете гореспоменатите руини. Лаодикия е на 7 км от центъра на града. Някога много важен търговски център, днес той привлича вниманието с красиви руини, напомнящи за отминалата си слава. През цялото време там се провеждат археологически разкопки, затова си заслужава да се посети повече от веднъж. Към днешна дата там ще видите театър, стадион и градски бани.

В околностите ще намерите няколко места, които си струва да се посетят, но се съсредоточете върху тези, които предлагат чудесни ястия от турската кухня. За вкусни шишчета отидете в Kebapci Enver на Bayram Yeri Mah, Eski Saraykoy 24 или Kebapci Halil на Eski Saraykoy 357. За най-добрия десерт в града, отидете до Haci Serif в Тичари Йол. Определено трябва да опитате халвата от грис и специален вид брашно, сервирана с вкусен сладолед.

Популярни авиокомпании, опериращи Denizli Cardak

Полетно разписание: Denizli