Меню

Търсене на полети от Dresden Klotsche

Покажи филтри

Klotzsche

 • Обща информация

  Официален език: Немски
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Терасата на Брюл

  Това е едно от най-подходящите места в Дрезден за разходки и снимки. Някога служещо за укрепление, днес е уникален архитектурен комплекс от сгради и тераси, които неслучайно се наричат „балконът на Европа“.

 • Шествието на Саксонските владетели

  Основната част на Augustusstrase е заета от 102-метрова сграда, върху която са изобразени саксонските владетели. Първоначално те са били изрисувани с бои, а след това покрити с 23000 порцеланови плочки, оформящи цялата мозайка. Това е една от малкото дрезденски забележителности, която остава незасегната от бомбардировките по време на Втората Световна война.

 • Операта „Земперопер“

  Западната част на Театралния площад е изцяло заета от красивата сграда на Саксонската опера. Освен като посетите опера или балет, можете да разгледате интериора с организирана обиколка. На покрива на сградата ще забележите изобразени фигурите на Дионисий и Ариадна в квадратна колесница, теглена от четири пантери.

Забележителности на Дрезден

Дрезден е един от най-очарователните барокови градове, намиращ се само на 30 км от границата с Чехия. Германският град се радва на богато историческо наследство, въпреки опустошителното въздействие на Втората Световна война. Сред най-големите му забележителности е храмът Frauenkirche, който е завършен през 1743 г. и се счита за една от най-красивите сгради в Европа с подобна функционалност. След обединението на Германия през 1990 г., храмът е реновиран и днес блести по-ярко от преди. Като символ на световния мир, Великобритания подарява на Дрезден голям златен кръст, който е монтиран на най-високия купол на Frauenkirche, заради британските бомбардировки над града по време на войната.

В случай, че не разполагате с много време в Дрезден, то задължително посетете бароковия комплекс Цвингер, състоящ се от четири сгради с красива градина и фонтани между тях. Като част от този комплекс са няколко музея, включително  Дрезденската картинна галерия „Старите майстори“ с произведения на творци, като Рафаело и Рубенс, Порцелановата колекция на Дрезден, Кралският кабинет с инструменти по физика и математика.

Шедьовър са т.нар. „Зелени сводове“, за които е препоръчително да имате предварителна резервация. В девет различни стаи са разположени най-големите богатства на саксонските крале. Снимането там е строго забранено, затова е по-добре да се любувате на официално направени снимки от сайта на музея. Самите стаи носят следните имена: Кехлибарена, Бронзова, Медна, Сребърна, Златна, Скъпоценна, Ренесансова, Бижутерийна, Стаята от слонова кост.

✔️ Има ли специални оферти за полети Dresden Klotsche на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Dresden Klotsche, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Dresden Klotsche, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Dresden Klotsche?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Dresden Klotsche, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Dresden Klotsche

Полетно разписание: Дрезден