Меню

Търсене на полети от Кристиано Роналдо, Мадейра

Покажи филтри

Кристиано Роналдо

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+1 (лято), UTC+0 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Състезание с тобугани

  Дори самият Ърнест Хемингуей се е впечатлил от начина на придвижване на местните по хълма от Монте до Фуншал, който в последствие се превръща в забавление. В голям плетен кош сядат „пътниците“, а отстрани се държат други двама с гумени ботуши и в бяло облекло, които са играели роля на гуми и навигатори.

 • Старият град

  Zona Velha е най-старата част от Фуншал, където градът се е зародил. Сградите са запазени в същия стил, но постепенно се обновяват по художествения проект „Отворени врати“. Той включва пребоядисване и декориране на фасадите от изявени португалски и международни творци.

 • Музей на фотографията

  Старото фотографско студио, основано от Висенте де Силва, днес е Музей на фотографията, разкриващ триковете на това изкуство и работата на четири поколения фотографи от едно семейство. Пазят се и фотографии, свързани с историята на града.

Забележителности на Фуншал

Столицата на португалския остров Мадейра се намира на цели 960 км от Лисабон. Драматичният му пейзаж включва за фон планина, която се среща с бреговете на океана, като по този начин самият град се разгръща живописно по хълмовете, надолу към крайбрежието.

Мадейра разполага с изобилие от цветни и екзотични растения, които могат да се видят в Ботаническата градина, намираща се на четири километра североизточно от центъра на Фуншал. В непосредствена близост е и входа за Природо-историческия музей. От западния край на ботаническата градина се открива чудна гледка към залива на Фуншай. До там може да се стигне с фуникуляр.

Ако се интересувате от история, препоръчително е да посетите Историческия музей на Мадейра, разказващ по периоди историята на целия архипелаг. Всичките му зали са съвременно оборудвани с мултимедия, звукови ефекти и восъчни фигури.

Главната катедрала на Фуншал е построена през 1514 г., съчетавайки европейски и мавърски елементи. Тя е свободна за достъп по всяко време. Близо до нея, всеки ден се провежда сутрешния фермерски пазар, който предлага огромно разнообразие от свежи цветя, плодове, зеленчуци и морски деликатеси. Към тях се присъединяват и различни занаятчии със своите кожи и сувенири. Всичко това се побира в красива къща на няколко етажа в стил арт деко. Най-заети са дните петък и събота, защото тогава се присъединяват търговци от съседните селища.

✔️ Има ли специални оферти за полети Кристиано Роналдо, Мадейра на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Кристиано Роналдо, Мадейра, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Кристиано Роналдо, Мадейра, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Кристиано Роналдо, Мадейра?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Кристиано Роналдо, Мадейра, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Кристиано Роналдо, Мадейра

Полетно разписание: Фуншал