Меню

Търсене на полети от Харков Основа

Покажи филтри

Основа

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Най-големият площад

  Площад „Свобода“ според местните е най-големият в света, но според Уикипедия е шести по големина. Което и място да заема, той определено е впечатляващ. Построен през 1925 г., той е истинско въплъщение на съветската архитектура.

 • Детски влак

  Ако вярвате на „младите“, смело се качете на влак, управлявани обслужван само от деца. Малката южна отсечка е част от южно-украинската жп система и има за цел да обучи децата от малки в тънкостите на железопътния транспорт.

 • Паметникът на любовта

  Еднакво мразен и обичан – спорният паметник на любовта е представлява мъжка и женска фигури, летящи една към друга. Според поверието, ако се целунете под паметника, любовта ви ще трае вечно. 

Забележителности на Харков

Вторият по големина град в Украйна има близо 2 млн. души население и е един от главните икономически и културни центрове на страната. Паркът „Шевченко“ със своите красиви алеи, ботаническа градина и зоопарк, е любимо място за семейна разходка. Освен всичко това, там се намира също и паметник, отбелязващ преминаването на 50-я паралел през града. Харков е най-голямото населено място, през което минава. Държавите, маркирани от него са Чехия, Полша, Монголия, Канада, Белгия, Великобритания, Китай и Русия.

Фонтанът „Огледален поток“ е най-романтичната забележителност в града. Водата в него се влива в равен, почти широк поток, а нощното осветление придава магичен вид на дъга. Пейките около фонтана са предпочитани места през топлите летни вечери, а през уикендите около него често се провеждат сватбени фотосесии.

Религиозните храмове на Харков са достойни за възхищение. Сред тях е Катедралата, построена през 17-ти век с три кубета и класически пример за казашки барок. Църквата „Благовещение“ има впечатляващи стенописи и неовизантийска архитектура.

Интересна транспортна алтернатива е лифтът на Харков. Той преминава през парка Хорки и се използва като градски транспорт от 70-те години на ХХ-ти век. Дължината му е 1,4 км и разполага с 18 кабинки.

✔️ Има ли специални оферти за полети Харков Основа на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Харков Основа, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Харков Основа, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Харков Основа?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Харков Основа, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Харков Основа

Полетно разписание: Харков