Меню

Търсене на полети от Iquitos F. Secada Vignetta

Покажи филтри

F. Secada Vignetta

 • Обща информация

  Официален език: Испански, кечуа, аймара
  Часова зона: UTC -5
  Валута: Сол (PEN)

 • Амазония по вода и въздух

  Икитос е един от малкото градове по света, до който не е свързан с други населени места посредством пътища. Можете да стигнете до там само със самолет или лодка.

 • Водният квартал

  Районът Belеn е разположен на по-ниска надморска височина от останалите квартали в града. По време на дъждовния сезон, един от притоците на Амазонка прелива и наводнява квартала. По този начин изглежда, че домовете на хората буквално плават по водната повърхност.

 • Транспорт

  Веднъж щом сте достигнали града с лодка или самолет, може да се придвижвате наоколо с електрическа двуколка. Това е един от най-популярните начини за придвижване – просто махнете на шофьора на улицата и той ще ви качи.

Забележителности на Икитос

Икитос се намира в Амазония, в североизточната част на страната. Смята се, че е основан през средата на 18-ти век, когато йезуитите са били изпратени на мисия там. Именно от Икитос, много туристи тръгват на екскурзия из джунглата.

Ако сте любител на природата, определено посетете Амазонският спасителен център. Там живеят спасени ламантини или морски крави, които са опитомени. Когато са в добро настроение, те могат да бъдат хранени. В съседство с пристанище Bellavista-Nanay, е зоната за водни таксита, пътуващи до Padre Cocha. Там се намира Пипинтууаши (Pilpintuwasi) – пеперудена ферма и спасителен център за диви животни. Животните, открити от еко полицията на различни нелегални пазари, се предават и в двата спасителни центъра. Повечето от тях отново се пускат на свобода в естествения си ареал, ако са в добро здравословно състояние.

В западната част на града, в близост до площад „Плая де Армас“, се намира Casa de Fierro или Желязната къща, проектирана от Густав Айфел за световното изложение в Париж през 1889 г., както и известната кула. Къщата очарова Anselmo del Aguilara, магнат в производството на каучук, който я купува и заповяда да я премести в родния му град. Днес в нея има ресторант, разположен на втория етаж.

За пазаруване е най-добре да отидете в район Belеn, в източната част на града. Местният пазар, който се провежда там запълва улиците и тротоарите със сергиите. Освен вкусни плодове, местни бижута или дрехи, ще откриете скъпоценни находки - магически прахове, еликсири и камъни, които според продавачите им (шамани и магьосници) имат различни влияния - някои от тях лекуват, други дават късмет.

Освен сладките плодове, друго интересно нещо, което можете да закупите от сергиите е ларва сури, която представлява истинска бяла ларва с черна глава, която се събира от джунглата и се счита за голям деликатес. На сергиите най-често се предлагат няколко такива, пържени и на шиш, но може да опитате и супа от ларви.

✔️ Има ли специални оферти за полети Iquitos F. Secada Vignetta на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Iquitos F. Secada Vignetta, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Iquitos F. Secada Vignetta, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Iquitos F. Secada Vignetta?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Iquitos F. Secada Vignetta, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Iquitos F. Secada Vignetta

Полетно разписание: Икитос