Меню

Търсене на полети от Istanbul New Airport до Chania Ioannis Daskalogiannis

Покажи филтри

Хания

 • Обща информация

  Официален език: Гръцки
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • На пазар

  Най-подходящото и автентично място за пазаруване е Общественият пазар, където се предлагат сувенири и богат избор от пресни зеленчуци, плодове, риба, сирена и месо. Той се намира в сграда от 19-ти век в централната част.

 • Фарът за Хания

  На входа на пристанището се издига гордо един от най-старите гръцки фарове, който все още функционира. Той е построен от венецианците, а по-късно реставриран от египтяните.

 • Нощен живот

  Нощният живот в Хания е много динамичен. Повечето таверни, барове и клубове се намират в Стария град. За да празнувате като местните, трябва да издържите до сутринта, когато партито завършва с кафе и сладкиш.

Забележителности на Хания

Хания се намира в северозападната част на гръцкия о-в Крит, като това е вторият по големина град там. На 14 км източно е аерогарата, от където има редовни полети до Атина. През лятото се обслужват и много европейски дестинации. Красотата на тази част от острова се дължи най-вече на природното съчетание между морските пейзажи на Критско море и планинската верига Лефка Ори. Крайбрежната улица на Хания е идеално място за вкусен обяд или вечеря по гръцки, докато наблюдавате планинските върхове и отблясъците на морето.

Археологическият музей на Хания разполага с богата колекция от артефакти, свързани с древната история и бит на острова. Интересна е съдбата на самата сграда. Някога е била венецианска църква, а по-късно джамия. Затова в двора й се забелязват веднага останките от минаре и чешма. Като цяло, архитектурата на града ясно отразява неговите епохи на развитие и външно влияние – пристанището и крепостта Фиркас напомня за венецианския период, а Яничарската джамия е белег на турското влияние.

В една от кулите на възстановената крепост Фиркас се помещава Военноморският музей, който включва колекция от модели на различни морски кораби, както и макет, пресъздаващ Хания през XVII век. Ако се интересувате от повече подробности за миналото на критския град, трябва да посетите Историческия музей, разположен елегантно в една от най-скъпите старинни къщи.

✔️ Има ли специални оферти за полети Istanbul New Airport Chania Ioannis Daskalogiannis на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Istanbul New Airport Chania Ioannis Daskalogiannis, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Istanbul New Airport Chania Ioannis Daskalogiannis, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Istanbul New Airport Chania Ioannis Daskalogiannis?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Istanbul New Airport Chania Ioannis Daskalogiannis, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании по маршрут Istanbul New Airport - Chania Ioannis Daskalogiannis

Полетно разписание:

Истанбул Хания

Търсиш хотел? Виж най-добрите оферти в Хания

Виж хотели в Хания