Меню

Търсене на полети от Lviv Intl Airport

Покажи филтри

Lviv Intl Airport

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • На кафе в мината

  Никой не би ви накарал на пиете кафе в истинска мина, но собствениците на заведението са се постарали да предадат това усещане – слизате в подземие, което е зле осветено, карат ви да си сложите предпазно облекло и ви поднасят пламтящо кафе.  

 • Забравените играчки

  Във вътрешен двор, заключен между улиците на един от най-старите квартали на Лвов – Стари пазар, се намира странна колекция от забравени играчки. Един от жителите на близките блокове оставя на видно място две забравени играчки и така се поставя началото на Двора на забравените детски играчки.

 • Най-голямата кръстословица

  Най-голямата кръстословица в света е изрисувана върху 30-метров жилищен блок в Лвов. Около 80 загадки са кръстосани върху уникалната стена, а отговорите им се виждат само през нощта, защото са изписани с флуоресцентна боя. 

Забележителности на Лвов

Ако искате да разберете защо Лвов е наричан културната столица на Украйна, то трябва да се разходите из Пазарния площад. Цветните и елегантни фасади на сградите наоколо ще ви накарат да се замислите, дали случайно не сте попаднали в някое италианско или френско градче. През уикендите сякаш целият град се събира там – в магазините, кафенетата и ресторантите. Уличните артисти и уроците по салса на улицата допълнително създават празнично настроение.

Часовниковата кула на кметството, което също се намира до Пазарния площад, предлага 360-градусова панорама на Стария град. За гледката обаче се заплаща входна такса.

Статуята на свободата в Лвов е сред най-интересните архитектурни забележителности на украинския град. Тя буквално е „кацнала“ върху кубето на Етнографския музей. За разлика от тази в Ню Йорк, „свободата“ там е изобразена в седнало положение с двама полуголи мъже от двете ѝ страни, но с характерните корона и факла. Местните жители закачливо я наричат „мързеланата“. 

Черният орел е най-старата аптека на Лвов, отворена през 1735 г. Днес в подземията ѝ е достъпен музей, разказващ историята на фармацията и нейното развитие. В 16 помещения, обзаведени на вид като антикварен магазин, ще се върнете назад във времето, когато болните са лекувани с еликсири и отвари.

✔️ Има ли специални оферти за полети Lviv Intl Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Lviv Intl Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Lviv Intl Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Lviv Intl Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Lviv Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Lviv Intl Airport

Полетно разписание: Лвов