Меню

Търсене на полети от Maraba Joao Correa da Rocha

Покажи филтри

Joao Correa da Rocha

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • А какво е значението на името на града?

  Мараба произлиза от думите „mayr-abá“, в превод на български означава син на туземка и бял мъж. 

 • Каучуковата империя

  През годините между 1905 и 1914 Бразилия единствена изнася и продава каучук на целия свят, тъй като той се е добивал само от каучуковите дърветата в Амазония. 

 • На пазар

  Преди няколко години в града бива построен огромен търговски център „Pátio Marabá“, където освен магазини, можете да посетите различни ресторанти и кино. 

Какво си струва да видите в Мараба?

Мараба е общински град в щата Пара, намиращ се в северна Бразилия. Градът е основан тук, където се пресичат двете големи реки Итакаюнас и Токантинс, а в близост се намира и историческият център. Оттук минава пътят „Transamazonian“, който свързва Амазония с бразилския бряг.

Въпреки че през 16ти век португалците първи изследват региона, местността край Итакаюнас не е завладяна от конквистадорите. Едва през 1884 година беглец от щата Гояс се заселва тук и основава селище на левия бряг на река Токантинс, което нарича „Burgo do Itacayúnaon“. Няколко месеца по-късно все повече новодошли биват привлечени от местността богата на каучукови дървета. Скоро след това известният търговец Франсиско Коелю да Силва превръща мястото в център за търговия с каучук, носещ името „Pontal do Itacayúna“ или просто „Casa Marabá“. След смъртта на основателя, името „Burgo do Itacayúnaon“ губи своята сила и всички започват да използват „Каса Мараба“ (Casa Marabá – порт.), а през 1913 година селището официално придобива статут на община и град. Последват още заселници този път привлечени от плантациите на бразилски орех и мините за диаманти.

Какво си струва да посетите тук? Започнете със своята разходка от Общинския музей на Мараба, благодарение на който ще научите повече за историята на местните хора и тяхната култура, както и интересни факти за каучуковата треска. В сградата на музея се провеждат и курсове по танци и пеене. Ако се интересувате от култура и изкуство на региона, посетете Музея на общинските изкуства „Педро Морбах“. Идеално място за почивка пък е плаж Тукунаре (Praia do Tucunaré – порт.), където можете да си наемете лодка, да полежите на брега и да поплувате в кристалните води на река Токантинс. За музика на живо се отправете към клуб „Maverick 73“.

Местната кухня е богата на различни видове тапас. Опитайте „pato no tucupi“ – патешко в специален сос от ферментирала маниока. Струва си да опитате и афро-бразилското предястие „vatapá“, приготвено от хляб, скариди, кокосово мляко, смлени фъстъци и палмово олио, поднесени под формата на вкусна паста. Друго добро предложение е „maniçoba“ – празнично ястие от приготвени листа от маниока и различни видове месо. Препоръчваме ви ресторантите „Bambu“ и „Tertulia Churrascaria“.

✔️ Има ли специални оферти за полети Maraba Joao Correa da Rocha на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Maraba Joao Correa da Rocha, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Maraba Joao Correa da Rocha, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Maraba Joao Correa da Rocha?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Maraba Joao Correa da Rocha, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Maraba Joao Correa da Rocha

Полетно разписание: Мараба