Меню

Търсене на полети от Odessa Intl Airport

Покажи филтри

Odessa Intl Airport

 • Обща информация

  Официален език: Украински
  Часова зона: UTC+3 (лято), UTC+2 (зима)
  Валута: Гривня (UAH)

 • Град на хумора и веселия дух

  Местните жители се славят като много духовити, приказливи и дружелюбни. Затова, не се изненадвайте, ако някой ви заприказва за прекалено дълго време или започне да ви споделя лични преживявания, макар да не сте познати. Денят на шегата (първи април) е нещо като регионален празник. Тогава се провеждат много празненства и градът е украсен.

 • Дегустационен туризъм

  В Одеса е основана една от най-старите фабрики за производство на коняк в региона – Шустов, която няколко пъти е печелила европейски отличия за производство. Там се намират също производители на пенливи вина, следващи френските традиции в областта. Организират се турове, показващи цикъла на производство и дегустация на типичните спиртни и винени напитки.

 • Транспорт

  Полетът със самолет е традиционен вариант за пътуване до Одеса, но има и доста по-вълнуващ. Скоростен катамаран изпълнява по два курса седмично по маршрута Варна-Одеса, като пътуването е приблизително 10 часа. Има също автобусна линия, но тогава пътуването е приблизително 16 часа.

Забележителности на Одеса

Одеса е може би най-аристократичният и романтичен град в Украйна. Разположен на черноморското крайбрежие, той е основан от руската императрица Катерина Велика и наречен на името на древногръцката колония Одесос, населявала българските земи. Първоначално е служел като военноморска крепост, но постепенно придобива статута на морски курорт. В архитектурата му се усеща италианско и френско влияние, като пример за това са дворецът на Лев Толстой, Френския булевард, Оперният театър и други.

Градът е възхваляван от поети и пътеписци, като Черноморския Вавилон, заради разнообразието на населението си, Малкият Париж, заради архитектурата си, Южната столица, заради важността си като пристанищен център, Източноевропейският Чикаго, заради организираните банди, които преди са го владеели.

Разхождайки се из улиците на града, няма как да не ви направи впечатление, че повечето сгради cа изградени с бял варовик. В миналото до града е имало находище на този материал, по-късно мините са превзети от контрабандисти и използвани като скривалища. Днес останките от цялата нелегална дейност са превърнати в туристическа атракция, извести още като „катакомбите“.

Най-оживените и предпочитани от туристите места са: улица „Дерибасовская“, заради множеството ресторанти и кафенета, булевард „Приморски“, известен с хубавите гледки и уличните си музиканти, стъпалата на Потемкин, Театралния площад и др.

Има ли специални оферти за полети до Odessa Intl Airport, на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвайте ни, за да се вдъхновите!

Мога ли да закупя застраховка, по време на резервиране на полет до Odessa Intl Airport?

Когато резервирате самолетен билет на eSky.bg, можете да закупите и различни видове застраховки, отговарящи на Вашите нужди. Благодарение на това пътуването Ви ще бъде безопасно и удобно.

Мога ли да закупя хотелско настаняване, по време на резервиране на полет до Odessa Intl Airport?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можете да се погрижите за Вашия престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

Кои авиакомпании летят до Odessa Intl Airport?

На eSky.bg ще намерите оферти за полети до Odessa Intl Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на конвенционални, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Odessa Intl Airport

Полетно разписание: Одеса