Меню

Търсене на полети от Ponta Delgada Joao Paulo II

Покажи филтри

Joao Paulo II

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC+0 (лято), UTC-1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Манастирът Santo Cristo dos Milagres

  Манастирът е сред най-свещените места не само на Азорските острови, но и в цяла Португалия. Той е построен през 1545 г., а Папа Павел III подарява статуя на едноименния светец на домакините му. Всяка година през април или май месец, статуята предвожда парада в чест на празника на светеца.

 • Зеленият остров

  Това кодово наименование е съвсем заслужено от остров Сан Мигел. Основна заслуга има двойното езеро или Lagoa das Sete Cidades, което се намира във вулканичен кратер. Покрай бреговете му растат иглолистни дървета и папрати, а самата вода изглежда изумрудено зелена.

 • Музеят Карлос Мачадо-Нуклео

  Този интересен музей, основан през 1876 г. съхранява колекция от традиционни костюми и предмети, свързани с бита на островния живот. Дори малките посетители биха оценили разходката до там, защото са представени и старинни играчки.

Забележителности на Понта Делгада

Столицата на Азорските острови е разположена на южното крайбрежие на остров Сан Мигел в Атлантическия океан. Макар и да звучи някак далечно и екзотично, Понта Делгада е част от Европа или по-точно от Португалия. Намира се на 1300 км западно от страната и на 2 часа път с полет от Лисабон.

Отличителната архитектура, съставена предимно от бели къщи с черни елементи, придава монохромен вид на Понта Делгада. За кратко време обаче ще разберете, че това е град с цветен характер. Историческият център ще ви разкрие павирани площади, музеи, добре поддържани градини, интересни статуи и паметници от периода 18-19 век, когато азорската столица е била важно търговско пристанище.

През лятото водите около Азорските острови предоставят възможности за наблюдение на китове. Най-големият остров Сан Мигел се гордее със своя вулканичен пейзаж – големи кратерни езера и съскащи горещи извори.

Крайбрежната улица на пристанището е подходяща отправна точка за разходка из града. Ако тръгнете от западния ѝ край, ще видите първо ренесансовата крепост Сап Брас, която днес се използва от португалския военноморски флот и там се намира Азорският военен музей. По-нататък по улицата се намират трите арки, които представляват оригиналната порта на града от 18-ти век. Това е една от най-сниманите забележителности в града. Площадът с красивата църква „Сан Себастиян“ са последната важна забележителност преди самото пристанище, на което може да запазите своя круиз за наблюдение на китовете.

✔️ Има ли специални оферти за полети Ponta Delgada Joao Paulo II на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Ponta Delgada Joao Paulo II, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Ponta Delgada Joao Paulo II, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Ponta Delgada Joao Paulo II?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Ponta Delgada Joao Paulo II, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Ponta Delgada Joao Paulo II

Полетно разписание: Понта Делгада