Меню

Търсене на полети от Pamplona Airport

Покажи филтри

Pamplona Airport

 • Обща информация

  Официален език: Испански
  Часова зона: UTC+2 (лято), UTC+1 (зима)
  Валута: Евро (EUR)

 • Паркът Таконера

  Най-зеленото място на Памплона се намира в близост до старите градски стени и комбинира римски стил с френски елементи, типични за градините на Версай. Виенската сладкарничка е подходяща за срещи, а децата се радват на малката зоологическа градина.

 • Планетариум

  Без значение от времето и възрастта ви, може да посетите градския планетариум, който над 20 години разкрива пред посетителите си тайните на вселената и астрономията, които са обект на неговите експозиции и прожекции.

 • Дворецът на наварските крале

  Сградата датира от 12-ти век и някога е била дом на наварските крале, като там се съхраняват също историческите архиви на областта. Обектът може да се посещава без такса вход от понеделник до петък.

Забележителности на Памплона

Административният център на испанската област Навара е известен, като най-голямата арена на бикоборството. Всяка година през втората седмица на юли, там се провежда фестивал в чест на светеца-покровител на областта – „Сан Фермин“, който е за испанците еквивалент на фестивала в Рио де Жанейро. В продължение на девет дни музиката, танците и пиршествата не стихват.

Главният площад Plaza del Castillo е галено наричана от местните „дневната“. Мястото е ставало свидетел на всички исторически значими събития, като военни паради, политически демонстрации и дори борба с бикове до 1843 г. Жителите на града обичат да прекарват свободното си време в кафенетата на площада, в които самият Ърнест Хемингуей е писал романа си „Слънце изгрява. Фиеста“.

Памплона е имал стратегическо значение от времето на Римската империя. Част от градските стени, построени от римляните все още стоят здраво на мястото си. През летните вечери редовно се организират разнообразни мероприятия – концерти, модни ревюта и дори пресъздаване на исторически събития и битки.

Катедралата Санта Мария ла Реал е била строена в продължение на повече от 150 години, което обяснява нейното архитектурно разнообразие. Във фасадата и интериора ѝ се забелязва влияние от неокласически, готически и ренесансов стил. В нея са погребани монарсите на бившето кралство Навара.

✔️ Има ли специални оферти за полети Pamplona Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Pamplona Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Pamplona Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Pamplona Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Pamplona Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Pamplona Airport

Полетно разписание: Памплона