Меню

Търсене на полети от Guararapes Gilberto Freyre

Покажи филтри

Gilberto Freyre

 • Обща информация

  Официален език: Португалски
  Часова зона: UTC -3
  Валута: Реал (BRL)

 • Първата синагога

  Еврейският културен център се намира на абсолютно същото място, на което е била издигната първата синагога в Северна, Централна и Южна Америка, още през 1640 г.

 • Местни изкуства и занаяти

  Пазарът на занаяти, намиращ се на площад Arsenal da Marinha оживява града през неделните следобеди. Там може да купите нещо интересно и полезно сред повече от стотина занаятчии, представящи целия регион на Ресифе.

 • Фрево от Ресифе

  Фрево е вид танц, съчетаващ европейските и африкански позиции и е възникнал именно в Ресифе. Изисква доста физическа сила и акробатични умения.

Забележителности на Ресифе

Красиви плажове, отлични места за плуване, карнавал в „Рио-стил“ и изкушаващи морски деликатеси – всичко това привлича туристите в Ресифе.

Това е пристанищен град на североизточното крайбрежие на Бразилия, в щата Пернамбуко. Основан е през 1537 г. от португалците. Кварталът Антиго е дом на най-впечатляващите къщи от 17-ти век, които са напълно реставрирани. Също там ще намерите кулата Малаков, която е една от първите наблюдателници в Южна Америка, издигната през 1855 г. Струва си да се изкачите до върха, заради впечатляващата гледка. Може да посетите и Дом на културата „Пернамбуко“, който всъщност представлява бивш затвор, открит през 1867 г. В днешно време вместо килия, всяко едно помещение е магазин, предлагащ различен тип сувенири, обикновено ръчно производство.

Вечерта посетете площад „Сао Педро“, където докато се наслаждавате на храната си, пред вас ще се извисява катедралата „Св. Петър“ от 18-ти век, както и Карнавалната къща със своите постери и галерии.

Boa Viagem е сред най-посещаваните плажове в Ресифе. Топлата вода и дългата пясъчна ивица го правят идеален за слънчеви бани и плуване през цялата година. Но ако предпочитате по-активните почивки, насочете се към плажа Maria Farinha или Porto de Galinhas – двата са идеални за скуба дайвинг.

Зимният сезон е най-доброто време за парти. Местният карнавални паради са точно, като този в Рио де Жанейро. Главната фиеста се провежда на 14-ти февруари и се нарича Galo da Madrugada или Ранобудният петел. Парадът обикновено стартира в 9:30 ч., а в 18 ч. достига Стария град, където продължава с нощно парти.

Най-добрите португалски ястия се сервират в ресторанта Leite от 1882 г. насам. Менюти включва местни и морски ястия, приготвени по традиционни рецепти. Бразилците са фенове на скарата и знаят как да я приготвят. За десерт не пропускайте местния сладолед, предлагащ се в най-различни вкусове.

✔️ Има ли специални оферти за полети Guararapes Gilberto Freyre на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Guararapes Gilberto Freyre, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Guararapes Gilberto Freyre, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Guararapes Gilberto Freyre?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Guararapes Gilberto Freyre, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Guararapes Gilberto Freyre

Полетно разписание: Ресифе