Меню

Търсене на полети от Rostov-on-Don Airport

Покажи филтри

Rostov-on-Don Airport

 • Обща информация

  Официален език: Руски
  Часова зона: UTC +3
  Валута: Рубла (RUB)

 • Градът на джаза

  Ростов на Дон е известен с многото си джаз фестивали, които се провеждат там целогодишно. Най-популярен е Донская весна, Мини-фест и Руска комедия.

 • Почивка край Дон

  През лятото ростовчани с нетърпение се изкачват на левия бряг на реката, който е покрит с пясъчни плажове, където ще се почувствате като на море.

 • Градът на паметниците

  В Ростов на Дон обичат да почитат важни хора и събития, издигайки им паметници. Там ще видите и паметници на обикновени хора, като например "Момичето с теменужките". В града има повече от 100 паметника.

Ростов на Дон

Ростов на Дон е град в южната част на Русия, точно по границата с Украйна. Първото селище е възникнало там през 1749 г., а придобива статут на град половин век по-късно. Ростов винаги е бил важен търговски и културен център. Местното речно пристанище "Темерницки" е единственото руско южно пристанище. Оттам преди години преминава търговията със страните от Черноморието, Средиземноморието и Егейско море.

Ростов на Дон е истинска архитектурна перла. Той има 482 исторически сгради и близо 70 археологически паметника. Значителна част от тях са разположени в историческия център на града. Улица Bolshaya Sadovaya, една от най-старите, се счита и за една от най-красивите.

Не забравяйте да се разходите по ул. "Пушкин". По 3,5-километрова улица са наредени кафенета и ресторанти, в които местните жители прекарват времето си. В началото ѝ се намира и паркът Октомврийска революция.

Катедралата "Св. Богородица" е една от най-важните православни църкви в града. Построена е през 1860 г. Там е разположен най-големият градски пазар, където можете да си купите всичко – дрехи, месо, риба, сладкиши, салати и какво ли още не. Там няма да намерите типични сувенири, които туристите обикновено търсят, но ще се потопите в живота на местните граждани.

Ако искате да си починете малко по-близо до природата, посетете зоопарка, основан през 1927 г. в старата част на града. Разхождайки се из зелените площи, можете да видите почти всички видове маймуни, амурски тигри и полярни мечки.

Евтино и вкусно можете да хапнете в "Злоти Клос" на "Болшая Садовая". Сандвичи, пържени яйца в пай и други местни изкушения се предлагат за закуска. За вечеря може да се отправите към "Смиетана", където приготвят вкусни кнедли. По-късно посетете Harat's Pub на ул. "Социалистическа". Те ще ви посрещнат с прекрасни крафт бири, придружени от панирани хапки и наденички.

✔️ Има ли специални оферти за полети Rostov-on-Don Airport на eSky.bg?

На уебсайта eSky.bg редовно качваме оферти за пътувания на ниски цени. Следвай ни и се вдъхнови!  

✔️ Ако резервирам полет Rostov-on-Don Airport, мога ли да закупя застраховка?

Когато резервираш самолетен билет на eSky.bg, можеш да закупиш и различни видове застраховки, отговарящи на твоите нужди. Благодарение на това пътуването ти ще бъде безопасно и удобно.

✔️ Ако резервирам полет Rostov-on-Don Airport, мога ли да резервирам и хотелско настаняване ?

eSky.bg предлага търсачка за настаняване, благодарение на която можеш да се погрижиш за твоя престой, дори преди самото пътуването. Настаняването може да бъде резервирано като индивидуална услуга или като част от пакет Полет+Хотел.

✔️ Кои авиакомпании летят Rostov-on-Don Airport?

На eSky.bg ще намериш оферти за полети Rostov-on-Don Airport, не само на нискотарифни авиокомпании, но и на редовни, специализирани във високи стандарти на обслужване.

Популярни авиокомпании, опериращи Rostov-on-Don Airport

Полетно разписание: Ростов на Дон